VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Liberty Global zeker van zijn zaak bij overname Ziggo

Liberty Global lijkt ervan uit te gaan dat de overname van Ziggo niet zal stranden in Brussel. De Amerikanen maken haast met hun bod en hebben toegezegd een vergoeding van 200 miljoen euro te betalen als de overname toch niet doorgaat.

Vorig najaar werd al bekend dat Liberty Global Ziggo wilde overnemen.

In januari werd een officieel bod gedaan, maar daarna bleef het geruime tijd stil. De uiterste datum waarop een biedingsbericht zou worden ingeleverd bij de AFM, 21 april, ging geruisloos voorbij.

Ondertussen kwamen uit Brussel signalen dat de Europese Commissie wel eens roet in het eten zou kunnen gooien.

Tegen de verwachting in besloot de commissie om het samengaan van kabelaars Ziggo en UPC, onderdeel van Liberty Global, zelf te onderzoeken en niet over te laten aan de Nederlandse mededingingsautoriteiten.

Begin mei werd bekend dat de commissie tot minstens 17 oktober de tijd neemt om de overname te onderzoeken. Dat duidt er niet op dat Brussel zomaar akkoord zal gaan.

Vol vertrouwen
Desondanks lijkt Liberty Global zeker van zijn zaak te zijn. Dit blijkt allereerst uit de vaart waarmee nu wordt gehandeld. De biedingstermijn gaat volgende week woensdag van start en loopt tot 10 september.


Ook wordt eind augustus een buitengewone aandeelhoudersvergadering gehouden. Hier moet toestemming worden gegeven voor verkoop van de bedrijfsactiviteiten in het geval niet genoeg aandelen worden aangemeld om de beursnotering te beëindigen.

Dit gebeurt allemaal ruim voor de Europese deadline. Het gevolg is dat aandeelhouders die hun stukken aanmelden waarschijnlijk nog een flinke periode na 10 september in onzekerheid zullen zitten of het bod ook echt gestand wordt gedaan.

200 miljoen
De partijen houden er daarom rekening mee dat ze buitengewone toestemming van beurswaakhond AFM moeten krijgen om de aanmeldingstermijn langer op te rekken dan de gebruikelijke tien weken.

Daarnaast is dus afgesproken dat Liberty Global een vergoeding betaalt van 200 miljoen euro als de overname afketst door mededingingsbezwaren. Als de overname niet doorgaat omdat de Amerikanen niet genoeg hebben gedaan om Brussel over de streep te trekken, kan Ziggo ook nog aanvullende schade verhalen.

In tegenstelling tot Liberty Global lijken beleggers er nog niet zeker van te zijn dat Ziggo straks samengaat met UPC. Het aandeel zakte vrijdagochtend 0,3 procent tot 33,54 euro en staat daarmee nog steeds ruim 2 euro onder het bod.

LEES MEER:

16 april 2014

  27 januari 2014

16 januari 2014

12 december 2013

16 oktober 2013


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen