VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Particuliere beleggers willen gehoord worden over redding SNS Reaal

Als de overheid besluit om in te grijpen bij SNS Reaal dan willen particuliere beleggers daar vooraf over gehoord worden. Mochten obligatiehouders moeten meebetalen bij een overheidsredding van SNS Reaal dan overweegt de VEB juridische actie.

De VEB heeft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën gevraagd om gehoord te worden.

In een brief aan de minister wijst de VEB erop dat eventuele maatregelen vergaande consequenties kunnen hebben voor aandeelhouders en obligatiehouders, groepen waarvoor de VEB zich inzet.

Nieuwe wet
Sinds de zomer van 2011 is er de interventiewet die het de overheid mogelijk maakt om obligatiehouders mee te laten betalen bij herkapitalisatie van banken. Diezelfde wet geeft aandeelhouders ook het recht om vooraf gehoord te worden over mogelijk overheidsingrijpen.

In de uitzending van Nieuwsuur afgelopen vrijdag liet VEB-directeur Jan Maarten Slagter weten niet te verwachten dat gewone obligatiehouders zullen moeten meebetalen als de overheid ingrijpt bij SNS.

Hij noemde deze optie schadelijk voor de economie. "Nog nooit, tijdens alle reddingsoperaties die we hebben gehad in de afgelopen jaren, hebben obligatiehouders moeten meebetalen. Daar hebben ze dus rekening mee gehouden tijdens hun belegging.

Als ze hier voortaan wel rekening mee moeten houden zullen ze hogere vergoedingen vragen. Dat betekent dat de finacieringslasten van alle banken omhoog gaat. Dat voelt iedere Europese burger in zijn portemonnee."

Als minister Dijsselbloem besluit gewone obligaties af te stempelen, dan overweegt de VEB juridische actie.

DE KWESTIE SNS REAAL BIJ NIEUWSUUR


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen