VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

SNS Reaal twijfelt niet aan juist beleid afgelopen jaren

Er komen steeds meer feiten boven water over omstandigheden die SNS Reaal richting afgrond hebben geleid. Toch ziet de nieuwe top van de bankverzekeraar geen gegronde redenen om te twijfelen aan juist beleid.

Miljarden euro's aan vastgoedleningen verstrekte SNS Reaal afgelopen jaren via zijn vastgoedfinancieringspoot Property Finance.

Maar hoeveel geld werd uitgeleend aan welke partijen was niet altijd gemakkelijk te achterhalen.

"Als je wilde weten wat de bank nog van iemand tegoed had, kreeg je soms drie verschillende antwoorden", vertelde een voormalig bankmedewerker aan journalisten van die daar in de krant van zaterdag over schrijven.

Ook was er sprake van belangenverstrengeling bij internationale projecten waarin SNS Property Finance participeerde. Directeuren van de SNS-tak bleken soms ook bestuurder bij het bedrijf dat ze financieren.

Onderzoek....
De feiten uit het NRC-artikel van zaterdag bevestigen het beeld dat al eerder was ingekleurd. Bij SNS Reaal werden onverantwoorde risico's genomen, was de controle ondermaats en bleken bestuurders op zijn best te weinig betrokken.

Reden te meer om een onderzoek te starten naar de gebeurtenissen bij SNS, zodat duidelijk wordt hoe de bankverzekeraar afgelopen jaren richting afgrond is gedreven.

..."niet nodig"
De nieuwe top van de bankverzekeraar denkt daar anders over. In een brief aan beleggersvereniging VEB laat bestuursvoorzitter Gerard van Olphen weten geen onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken bij SNS te willen.

Van Olphen schrijft:

"Een voorwaarde voor een enquête is dat er gegronde redenen zijn om aan een juist beleid van de vennootschap te twijfelen. Naar onze mening zijn deze gronden er niet ..."


Beleggersvereniging VEB blijft namens gedupeerde beleggers wedijveren voor een (enquête-) onderzoek naar de gang van zaken bij SNS Reaal.

Heeft u een vraag over deze actie? Stuur dan een bericht naar onze beleggersservice:


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen