VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

23 mei 2013

Geruchtenmachine rond KPN blijft op volle toeren draaien

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Het zoveelste gerucht rond KPN. América Móvil zou een bod op het hele bedrijf voorbereiden. De markt lijkt een beetje geruchtenmoe. Toch zou het niet vreemd zijn als het spel rond KPN binnenkort op de wagen gaat.

De Britse Daily Mail schreef donderdagochtend dat onder handelaren het gerucht de ronde doet dat América Móvil een bod van 3 euro per stuk overweegt op de aandelen die het nog niet in handen heeft.

Nu parasiteren geruchten op de waarheid maar overtreffen deze in aantal.

Toch zijn verschillende redenen denkbaar waarom het er inderdaad van kan komen. Bestuursvoorzitter en grootaandeelhouder Carlos Slim heeft in het verleden gezegd dat hij eerst een voet aan de grond wilde in Europa voordat América Móvil verdere stappen zet.

Er is nu ongeveer een jaar verstreken sinds het bedrijf zijn eerste zet deed in Europa.

Daarnaast verloopt binnenkort ook de termijn van een jaar waarbinnen América Móvil bij een bod min of meer gedwongen is dezelfde prijs te bieden voor de aandelen als een jaar geleden. Ten opzichte van de prijs die Slim toen voor een aandeel bood, acht euro, is de huidige koers een schijntje.

In het vaarwater
Op strategisch niveau speelt daarnaast de ontwikkeling op de markt voor telecom- en internetdiensten. Een van de belangrijkste bewegingen is de opkomst van triple-play abonnementen die internet, telefoon en tv combineren.

Deze ontwikkeling heeft ertoe geleid dat telecombedrijven en kabelaars steeds meer in elkaars vaarwater zijn gekomen.


Nederland zit in de frontlinie van deze strijd. Het heeft een relatief hoge absorptiegraad van triple-play. Een rapport van marktonderzoeker Digital TV Research stelde dat Nederland in 2017 zelfs wereldwijd koploper zal zijn met een penetratiegraad van 64 procent.

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}