VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

13 juni 2013

Koersen KPN en Ziggo opgedreven door overname-speculatie

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

De strijd om marktaandeel tussen Europese telecomtitanen gaat door. Grote jongens als Telefonica en Vodafone proberen hun macht uit te breiden. KPN- en Ziggo-beleggers zien hun aandelen stijgen.

Het is vaker gezegd, de Europese lappendeken van kabel- en telefoonbedrijven kan een nieuwe consolidatieronde goed gebruiken.

Schaalvoordelen geven steeds meer de doorslag in de concurrentiestrijd in deze sector waar continu grote investeringen gedaan moeten worden om de groei van het dataverkeer en de wensen van consumenten bij te houden.

Eerder deze week bleek dat het Britse Vodafone haar positie in Duitsland wil versterken door Kabel Deutschland over te nemen.

In Amsterdam profiteerde het aandeel Ziggo van dit nieuws, de kabelaar waarvan menigeen denkt dat Liberty Global (eigenaar van UPC) het ooit zal inlijven.

Financieel bestuurder Eric Hageman van KPN voorspelde in een gesprek met het FD zelfs een ware overnamegolf in de sector.

Er kan volgens hem waarde worden gecreëerd omdat de meeste telecombedrijven in Europa hun aandelenkoers op de beurs fors hebben zien dalen door teruglopende inkomsten.

Duits-Spaanse connectie
En als het om Duitsland gaat wordt KPN steevast in verband gebracht met het Spaanse Telefónica. Die bedrijven hebben eerder gesproken over samenwerking in Duitsland, waar KPN E-Plus heeft en de Spanjaarden O2.

Telefónica sprak eerder dit jaar met KPN om de netwerken van de Duitse onderdelen van beide telecombedrijven samen te voegen. Ook een volledige fusie wordt nog altijd als optie gezien.

O2 en E-Plus zijn na Deutsche Telekom en Vodafone de nummer drie en vier op de Duitse markt en de kosten voor de twee maatschappijen zouden flink omlaag kunnen als zij samengaan of het netwerk kunnen delen. Volgens Hageman van KPN gaat het dan al snel om miljarden euro's.

‘Wij hebben naar aandeelhouders toe de verplichting om daar serieus naar te kijken', aldus Hageman in het FD.

Beleggers waarderen deze uitspraken, het aandeel KPN doet het donderdag relatief goed. Datzelfde geldt opnieuw ook voor kabelaar Ziggo.

Kleinere spelers
Maar terwijl alle ogen gericht zijn op de Europese grootmachten Deutsche Telekom en Vodafone, doen kleinere spelers als KPN er goed aan ook het Mexicaanse América Móvil van Carlos Slim in de gaten te houden.

Met controlerende belangen in het Oostenrijkse Telekom Austria en in KPN heeft Slim al voet aan de grond in heel wat Europese landen.

Op 28 juni is het precies één jaar na het bod van 8 euro dat América Móvil deed op een deel van de aandelen KPN. Vanaf die datum is het Carlos Slim weer toegestaan een nieuw bod uit te brengen. En dat mag dan tegen een lagere koers dan 8 euro.

Een datum om in de gaten te houden want voor wat hij destijds voor kleine dertig procent betaalde, koopt hij bij de huidige koersen al snel heel KPN. Misschien zinspeelde Eric Hageman daar ook wel op.

LEES MEER:

23 april 2013

 11 april 2013

10 april 2013

22 maart 2013

17 januari 2013

17 januari 2013

18 december 2012

17 december 2012

23 oktober 2012

 15 augustus 2012

9 augustus 2012

 30 juli 2012

24 juli 2012


Op de hoogte blijven?


Gerelateerde artikelen

KPN heeft geen spreiding meer en dat is te zien aan de resultaten
KPN heeft geen spreiding meer en dat is te zien aan de resultaten
27-10-2017

KPN is sinds de verkoop van de Belgische en Duitse activiteiten geen intern…

Lees verder

kpn orange omzet
Winstgevendheid KPN in top Europese telecom
Winstgevendheid KPN in top Europese telecom
27-07-2017

Maar het aandeel blijft relatief duur

Lees verder

kpn telecom
Curieus effect ECB-beleid: KPN en PostNL kopen eigen schuldpapier tegen negatieve rente
KPN spiegelt sterke dividendstijging voor, maar tijden van weleer zullen niet herleven
KPN spiegelt sterke dividendstijging voor, maar tijden van weleer zullen niet herleven
07-03-2016

KPN spiegelt aandeelhouders een stijging van het dividend voor. Dat wordt d…

Lees verder

dividend kpn telecom

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}