VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

11 juli 2013

Houders SNS Participatie Certificaten komen goed weg

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Excuses en een ruimhartige schadevergoeding. SNS Bank kan de onteigende houders van ‘Participatie Certificaten Serie 3' zo voorbeeldig behandelen omdat het hier om een relatief gering bedrag gaat, 50 miljoen euro in totaal.

Excuses en een ruimhartige schadevergoeding. Dat zouden meer bedrijven moeten doen.

Maar SNS Bank kan de onteigende houders van ‘Participatie Certificaten Serie 3' alleen zo voorbeeldig behandelen omdat het hier om een relatief gering bedrag gaat, 50 miljoen euro in totaal.

Hand in eigen boezem
SNS Bank geeft in haar persbericht van vanmorgen toe dat zij de kopers van de certificaten onvoldoende gewezen heeft op de risico's van deze belegging.

De eerder dit jaar bij de nationalisatie van SNS Reaal onteigende houders kregen een excuusbrief met een voorstel tot vergoeding. Het ging om circa 2500 mensen die samen circa 50 miljoen euro mogen tegemoetzien.

De schadevergoeding komt neer op de nominale waarde van de certificaten, plus de rente op staatsobligaties voor de periode dat zij participatie certificaten in hun bezit hadden. Daarmee krijgen zij niet de nominale rente, want die was in 2003 vastgesteld op 5,16 procent.

In de praktijk ontvangen zij echter, afhankelijk van het instapmoment, circa 90 procent van hun investering weer terug. Dat is vermoedelijk aanzienlijk meer dan gewone aandeelhouders SNS Reaal zullen krijgen. De participatiehouders komen goed weg, want eigenlijk waren zij in het bezit van achtergestelde obligaties.

Er loopt een procedure bij de Ondernemingskamer, waarin alle onteigende beleggers een schadeloosstelling door de Nederlandse Staat eisen. Verschillende stichtingen die beleggers in deze certificaten ondersteunen hebben gemeld positief te staan tegenover dit schikkingsvoorstel. Ook de Ombudsman Financiële Dienstverlening sluit zich volgens SNS hierbij aan.

Akkoord gaan
Bezitters van de Participatie Certificaten kunnen met een gerust hart akkoord gaan met dit voorstel. Op de website van SNS Bank is namelijk te lezen dat het recht op schadeloosstelling dat volgt uit de procedure bij de Ondernemingskamer slechts gedeeltelijk komt te vervallen: ‘Alleen als blijkt dat deze schadeloosstelling hoger is dan de schadevergoeding van SNS Bank ontvang je alsnog het positieve verschil.', zo valt te lezen.

Houders SNS Participatie Certificaten komen dus goed weg, na een paar stressvolle maanden. Nu de overige beleggers nog.


Gerelateerde artikelen

Update inzake SNS-schadeloosstellingsprocedure
Transparantie wint in SNS-zaak
Transparantie wint in SNS-zaak
17-12-2017

De Ondernemingskamer (hierna: OK) wijst in haar beschikking van 14 december…

Lees verder

Deskundigen aan zet om waarde onteigende effecten SNS vast te stellen
Euronext heeft wat uit te leggen over chaos rond SRLEV-obligatie

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}