VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

DSM op recordkoers

In een moeilijke economie toch goed presteren: dat is aan DSM wel toevertrouwd zo bewees het in eerdere crisisjaren. Voor dit jaar ligt het bedrijf op recordkoers. Met dank aan overnames en kostenvoordelen.

DSM boekte goede resultaten over het tweede kwartaal. De onderneming herhaalt op koers te liggen om dit jaar haar doelstelling van een bedrijfsresultaat van 1,4 miljard euro te behalen.

In het eerste kwartaal kroop het bedrijfsresultaat nog maar langzaam vooruit bij DSM.

Toch verkondigde de onderneming toen al dat in 2013 het bedrijfsresultaat 300 miljoen euro hoger uit moest komen op 1,4 miljard euro.

In het tweede kwartaal liet DSM zien op weg te zijn richting die doelstelling.

Het bedrijfsresultaat steeg in de periode van april tot en met juni van 290 miljoen euro vorig naar 345 miljoen euro dit jaar.

Nutrition voedingsbodem voor mooie resulaten
Die groei kwam volledig voor rekening van de divisie Nutrition, oftewel de activiteiten die ingrediënten voor de voedingsindustrie maakt. Daar groeide het bedrijfsresultaat met 54 miljoen euro naar 249 miljoen euro.

De divisie Materials Sciences leverden een gelijkblijvend bedrijfsresultaat af. Dat is een prestatie op zich, omdat het al tijden kwakkelende onderdeel Caprolactam een negatief resultaat van 20 miljoen euro liet optekenen.

De goede resultaten werden gedreven door overnames, welke ook de omzet stuwden. De inkomsten stegen in het afgelopen kwartaal met 23 procent, voornamelijk door in 2012 aangekochte activiteiten. Op eigen kracht groeide de omzet met 3 procent.

Belangrijke kostenvoordelen
Ook kostenbesparingen en synergievoordelen uit overnames droegen belangrijk bij aan de hogere resultaten. Ook in de komende periode zal DSM zoveel mogelijk winst uit de bestaande organisatie proberen te knijpen.

Daarbij zegt het goed op koers te liggen bij het behalen van de beoogde besparingen die in 2014 150 miljoen euro en in 2015 en daarna 200 tot 250 miljoen euro moeten opleveren.

De kostenvoordelen stellen DSM in combinatie met het steeds defensievere karakter van haar activiteitenportefeuille toch goede resultaten te boeken, ondanks de uitdagende macro-economische omstandigheden.

Hoogste resultaat en koers ooit
Voor de rest van het jaar verwacht DSM een bedrijfsresultaat in lijn met vorig jaar. Dat betekent volgens de onderneming dat het nog altijd goed op weg is richting een resultaat van 1,4 miljard euro over het gehele jaar.

Dat betekent het hoogste resultaat ooit. Beleggers belonen die prestatie nu al met de hoogste koers ooit. Kort na de publicatie van de cijfers koerst het aandeel 5 procent hoger op ruim 55 euro.

LEES MEER:

2 mei 2013

20 februari 2013

6 november 2012

7 augustus 2012

14 september 2012

8 mei 2012

3 mei 2012

29 februari 2012

{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen