VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

02 september 2013

Eurocommercial Properties doorstaat moeilijke marktomstandigheden

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Ondanks moeilijke marktomstandigheden heeft Eurocommercial Properties de resultaten licht verbeterd over het recent afgesloten boekjaar. De waarde van de vastgoedportfeuille bleef bovendien stabiel. Om weerbaar te blijven is de onderneming bezig de bestaande portefeuille op te schonen of te versterken.

Het directe resultaat steeg in het afgelopen boekjaar, dat van juli tot en met juni loopt, met 2,5 procent tot 81,5 miljoen euro.

Per certificaat daalde het directe resultaat met 1,5 procent vanwege het toegenomen aantal certificaten in verband met het uitgekeerde stockdividend.

Stabiel
Waar veel vastgoedonderneming in de afgelopen periode zich geconfronteerd zagen met significante waardedalingen van de vastgoedportefeuille, is daar bij Eurocommercial Properties geen sprake van. Met een marginale daling van 0,1 procent was de waarde van het vastgoed aangenaam stabiel.

In de bezettingsgraad zag de onderneming zelfs een verbetering. Deze is na een korte periode onder de 99 procent te zijn gedoken weer boven het oude vertrouwde niveau.

Dat mag in normale omstandigheden al een prestatie worden genoemd, maar een leegstand van minder dan 1 procent in huidige omstandigheden is bijzonder.

Gunstige prijs voor kwaliteit
De onderneming, die investeert in winkelvastgoed in Frankrijk, Italië en Zweden, dankt dit succes naar eigen zeggen aan een gunstige verhouding tussen de huisvestingskosten en omzet. Die kwam in het afgelopen jaar uit op 8,1 procent. Daarmee biedt het haar huurders kwalitatief hoogwaardig winkelvastgoed tegen een relatief gunstige prijs.

Om dit in de toekomst te kunnen blijven doen houdt de onderneming haar vastgoed tegen het licht. Net als veel concurrenten overigens. Maar waar concurrenten min of meer gedwongen worden vanwege tegenvallende prestaties is dat bij Eurocommercial Properties niet of nauwelijks het geval.

De onderneming kan daarom de voorwaarde stellen dat verkopen alleen tegen of boven de boekwaarde plaatsvinden.

Mogelijke opbrengsten van de verkopen worden geïnvesteerd in nieuwe objecten met meer groeipotentieel of in versterking en verbetering van bestaande objecten.

Dividend gelijk
Ondanks de sterke resultaten blijft het dividend over het boekjaar gelijk aan vorig jaar, namelijk 1,92 euro per certificaat.

De voorzichtigheid wordt ingegeven door de wens om ook in toekomst vast te kunnen houden aan het trackrecord van minimaal gelijkblijvende dividenduitkeringen.


Gerelateerde artikelen

De stand van beursgenoteerd vastgoed begin 2015
Aandeelhouder profiteert niet echt mee bij Eurocommercial Properties
07-02-2014

Eurocommercial Properties is goed door vijf jaar crisis gekomen. De waarde…

Lees verder

Eurocommercial Properties presteerde minder afgelopen kwartaal
08-02-2013

Eurocommercial geldt al langer als rots in de branding in een roerige vastg…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}