VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

ING zet nieuwe stap met afbouw belang Amerikaanse verzekeraar

ING zet stappen met het afstoten van de Amerikaanse verzekeringstak Voya. Na de beursgang dit voorjaar gooit ING binnenkort een nieuw pakket aandelen in de verkoop.

Het concern heeft dit weekend een prospectus ingediend bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC voor de verkoop van de aandelen. ING laat niet los hoeveel stuks het in de markt gaat zetten. Wel is duidelijk dat het belang na deze verkoop nog meer dan 50 procent zal zijn.

Ten opzichte van het verkoopschema dat met de Europese Commissie is afgesproken maakt ING tempo. Eind dit jaar moest een kwart van de aandelen zijn verkocht.

Dit doel werd bij de beursgang begin mei al gehaald. Eind mei volgde nog eens 4 procent doordat de begeleidende banken gebruik maakten van hun recht om aandelen te kopen. Nu gaat het belang verder zakken richting de 50 procent, de doelstelling voor eind volgend jaar.

De timing voor een verkoop lijkt goed. Na een moeizame beursintroductie met een licht tegenvallende opbrengst is de koers van Voya aardig opgelopen. Op dit moment staat deze rond de 30 dollar, ongeveer 50 procent meer dan bij de beursgang.

Goed ontvangen
Ook op de obligatiemarkt is de verzelfstandiging goed ontvangen. De Amerikaanse verzekeraar heeft op eigen benen met achtergestelde en normale obligaties in totaal 1,15 miljard dollar opgehaald.

De opbrengst van die leningen is deels gebruikt om kredieten en kredietlijnen van de Nederlandse moeder af te lossen. Zo worden de banden tussen ING Groep en de Amerikaanse verzekeringsdochter geleidelijk steeds minder hecht.

ING ligt voor op schema met het terugbrengen van zijn belang in Voya. Het gunstige Amerikaanse beursklimaat lijkt daarbij een handje te helpen.

De grote vraag is nu wanneer de Europese verzekeringstak zijn beursdebuut gaat maken. Later deze week geeft ING een presentatie voor investeerders en zal het laten weten hoe het ervoor staat.




Gerelateerde artikelen