VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Beschermingsstichting KPN wil tussenkomst beëindigen

Tweeënhalve maand na het optuigen van de beschermingswal vindt de Stichting KPN het welletjes. De beschermingsstichting wil haar tussenkomst beëindigen en van de preferente aandelen af.

Stichtingsvoorzitter Jacques Schraven heeft daarom bij KPN-topman Eelco Blok aangedrongen om de preferente aandelen in te trekken.

Dat liet de Stichting KPN voorbeurs in een persbericht weten.

"Het bestuur van de Stichting meent dat er thans geen aanleiding is om een besluit tot intrekking van de preferente aandelen B aan te houden.", aldus het communiqué.

Recent liet América Móvil (AMX) weten het voorgenomen bod op KPN van 2,40 euro per aandeel niet door te zetten.

Opheffen
Beleggersvereniging VEB zo snel mogelijk op te heffen.

Van een "directe bedreiging van de continuïteit", waarmee Schraven het uitoefenen van zijn optie om preferente aandelen te krijgen eind augustus rechtvaardigde, was op dat moment al niet langer sprake.

De Mexicaanse grootaandeelhouder AMX kon door de tussenkomst van de Stichting halen met haar voorgenomen bod op KPN.

De beschermingsstichting kreeg door het lichten van de calloptie op 29 augustus 50 procent van het stemrecht in KPN in handen. AMX zag toen haar oorspronkelijke belang van 30 procent (29,77 procent) verwateren tot 15 procent. De stichting was dus in een klap de machtigste partij geworden.

Aandeelhoudersvergadering
De Stichting eist nu van KPN een buitengewone aandeelhoudersvergadering te organiseren. Tijdens die bijeenkomst mogen aandeelhouders stemmen over de intrekking van de prefs. Wanneer de bava precies plaatsvindt, is nog niet bekend.

De Stichting mag daarbij overigens niet meestemmen.

Wel benadrukt Schraven dat hij en zijn vier medebestuurders het recht behouden om in de toekomst opnieuw een beschermingswal op te trekken als daar aanleiding toe zou bestaan.

Volgens de Nederlandse overnameregel mag grootaandeelhouder AMX van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim tot medio maart 2014 (een half jaar na het afblazen van haar voorgenomen bod) geen nieuwe overnamepoging doen.

Daarna heeft AMX haar handen, net als andere partijen nu al, weer vrij.

LEES MEER:

29 oktober 2013

22 oktober 2013

18 oktober 2013

17 oktober 2013

16 oktober 2013

3 oktober 2013

27 september 2013

25 september 2013

12 september 2013


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen