VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

12 december 2013

Liberty Global doet nieuwe poging om Ziggo in te lijven

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Kabelbedrijf Ziggo laat in een uiterst summier bericht weten gesprekken met Liberty Global te voeren over een bod op de onderneming. Waarom de overname nu wel kans van slagen zou hebben blijft onduidelijk.

Een opvallende koerssprong van circa 6 procent, donderdagmorgen bij het aandeel Ziggo. En daarop volgend: een verklaring van de kabelaar dat het momenteel weer gesprekken voert met het Liberty Global van mediamagnaat John Malone over een bod.

Eerdere overnamegesprekken vonden medio oktober plaats en ook toen volgde het persbericht van Ziggo pas na een fikse koersspurt en op aandringen van de AFM.

Een andere overeenkomst: ook nu wordt geen prijs genoemd, is niet duidelijk over welke zaken gesproken wordt en wat een overname eventueel in de weg kan staan.

Verloop
Eind maart van dit jaar .

Het genomen belang van 12,65 procent tegen een prijs van 25 euro per aandeel leek gelijk een opmaat voor een volledige inlijving van Ziggo.

Zeer logisch, omdat de combinatie UPC/Ziggo grote synergievoordelen kan behalen, bijvoorbeeld op het gebied van marketing, inkoop tv-zenders, onderhoud decorders, software-ontwikkeling en mobiel internet.

Bovendien kunnen zij samen en gecombineerd met het 50 procentbelang in het Belgische Telenet een stevige vuist maken tegen KPN. Vooral op het gebied van 4G waar KPN mee aan de haal is en glasvezelaansluitingen tot aan de woning zijn grote investeringen nodig.

Inmiddels heeft Liberty Global zijn belang in Ziggo uitbreid tot 28,5 procent en heeft het dus afgelopen oktober al een poging gewaagd Ziggo geheel op te kopen. Vanaf een belang van 30 procent is een bod verplicht.

Zonder inzicht te geven in de eventuele biedprijs en andere aspecten ". Ziggo zei niet of die kwalificatie de prijs of de structuur van de overname betrof.

Lastig parket
Libertybaas Malone en ook Ziggo zitten in een lastig parket. De beurskoers van Ziggo is door alle overnamespeculatie al flink opgelopen waardoor er weinig ruimte meer lijkt te zijn voor een overnamepremie.

Aan de andere kant wordt Ziggo ook in de armen van Liberty gedreven. Als de gesprekken definitief afketsen dan zal de koers van Ziggo een aardige smak maken.

Analisten hadden de synergievoordelen ingeschat op 3-5 euro per aandeel, waar Ziggo zelf zich wel in kon vinden.
De koers van Ziggo sloot op 15 oktober, de dag voor de eerste gesprekken bekend werden gemaakt, op 29,24 euro.

Na het overnamebericht op 16 oktober eindigde het aandeel op 31,20 euro.

Inmiddels noteert het aandeel boven de 33 euro en lijkt al aardig wat van het potentieel in de koers verwerkt.

Hogere prijs?
Dat de gesprekken weer zijn hervat wekt de indruk dat er in ieder geval over een hogere prijs wordt gesproken dan in oktober. ABN Amro analist Marc Hesselink ziet een ‘stand alone' waarde voor Ziggo van 35 euro per aandeel en synergievoordelen van 5 euro per aandeel.

Een bod zou volgens hem maximaal 37 euro kunnen bedragen, wat op deze koers nog een premie biedt van 12 procent.

Het blijft onduidelijk of Liberty Global dat wil betalen. Het zal een inschatting worden van toekomstige en andere voordelen die een krachtenbundeling met zich meebrengt.

Bij Ziggo's verslag over het derde kwartaal liet het een gezonde aanwas van nieuwe klanten zien, wat Malone niet ontgaan zal zijn.

Veel tijd om na te denken is er dus niet. De Europese kabel- en telecommarkt consolideert in rap tempo en voor je het weet loop je als bedrijf achter de feiten aan.

LEES MEER:

16 oktober 2013

18 juli 2013

19 april 2013

28 maart 2013

24 januari 2013

19 oktober 2012

20 juli 2012

Op de hoogte blijven?


Gerelateerde artikelen

Rechter veroordeelt Ziggo vanwege te laat melden koersgevoelige informatie
Rechter veroordeelt Ziggo vanwege te laat melden koersgevoelige informatie
27-07-2016

De rechtbank heeft Ziggo een gevoelige tik op de vingers gegeven vanwege de…

Lees verder

Twee jaar Ziggo op de beurs: povere resultaten, toch fikse waardestijging
16-10-2014

De acties van investeringsfondsen gaan vaak ten koste van kleine aandeelho…

Lees verder

Liberty Global zeker van zijn zaak bij overname Ziggo
27-06-2014

Liberty Global lijkt ervan uit te gaan dat de overname van Ziggo niet zal …

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}