VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

John Paulson klimt aan boord bij KPN

Het blijft rommelen rond KPN. Terwijl America Movil zijn belang in de vroegere overnameprooi verkleint, blijkt dat twee grote Amerikaanse investeerders het telecombedrijf binnen zijn getrokken.

Woensdag werd bekend dat America Movil zijn belang in KPN verder heeft verkleind. Van een belang van bijna 30 procent dat het Mexicaanse bedrijf halverwege vorig jaar had opgebouwd, is nog ruim 26 procent over.

Donderdag volgde het bericht dat Paulson & Co 4,57 procent van de aandelen in handen heeft. Dit belang is tegen de huidige koers bijna een half miljard euro waard.

Franklin Resources heeft 3,63 procent, wat neer komt op een investering van ongeveer 390 miljoen euro.

Wat willen deze twee Amerikaanse fondsen met hun belegging in KPN?

De investering door het fonds van John Paulson is het meest interessant. Hij is een van de meest beroemde en beruchte beleggers van deze tijd.

Paulsons grootste kunststukje was een gok tegen de Amerikaanse huizenmarkt in 2007 waar hij voor zichzelf en zijn klanten miljarden mee verdiende. De betrokkenheid van Goldman Sachs als intermediair voor Paulson bracht de zakenbank enkele jaren daarna flink in diskrediet.


In Nederland is Paulson bekend als activistisch aandeelhouder van onder meer Stork en AkzoNobel.

Paulson heeft een aantal mindere jaren achter de rug, maar een aantal investeringen in de Amerikaanse telecom lijken goed uit te gaan pakken. Hij is een van de grootste aandeelhouders van Time Warner Cable dat lijkt te worden overgenomen door Comcast.

Kansen zien

De volgende markt voor consolidatie is de Europese telecom. Nou is dat een breed gedeeld gevoel, maar dat Paulson bereid is er een flinke smak geld op in te zetten is een teken aan de wand voor de toekomst van KPN.

Franklin Resources is als vermogensbeheerder een stuk minder berucht. Desalniettemin lijkt ook dit fonds erop te rekenen dat er iets te halen is bij KPN.

Franklin denkt dat de op dit moment in Europa liggen. De telecom springt er met in historisch perspectief erg lage waarderingen uit.

Of Paulson zich bij KPN gaat laten gelden als activistisch aandeelhouder zal nog moeten blijken. Uit de beleggingen van zijn fonds en van Franklin spreekt in ieder geval dat de investeerders kansen zien om geld te verdienen via KPN.LEES MEER:
19 februari 2014 8 januari 2014

 8 januari 2014

15 december 2013

11 november 2013

29 oktober 2013

22 oktober 2013

18 oktober 2013

17 oktober 2013

16 oktober 2013

3 oktober 2013

27 september 2013

25 september 2013

12 september 2013




Gerelateerde artikelen