VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

14 mei 2014

ING blijkt opeens 2 miljard minder waard

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Dat ING een bedrijfsonderdeel jarenlang voor twee miljard euro teveel in de boeken had staan is volgens de accountant van het concern geen fout maar gevolg van de huidige boekhoudregels. Beleggers hadden het toch graag eerder geweten.

Opeens blijkt ING 2 miljard euro minder waard dan gedacht.

Dat bedrag moet het concern, naar nu blijkt, afboeken op de verkoop van de Amerikaanse verzekeringsdochter, dat vorig jaar een beursnotering kreeg in de Verenigde Staten als Voya. ING heeft nog een minderheid van de aandelen in handen.

ING rapporteerde daardoor een nettoverlies van euro 1,9 miljard over het eerste kwartaal. In de jaarverslagen afgelopen jaren is nergens terug te vinden dat dit onderdeel voor een te hoog bedrag in de boeken stond.

Maar van een misleidend beeld wilde accountant Ernst & Young tijdens de recente vergadering met beleggers niet weten. De cijfers waren volgens de regels gerapporteerd. Meer konden beleggers volgens hem niet verwachten.

Stilte rond Nationale Nederlanden
De olifant in de zaal tijdens de ING-bijeenkomst was de aanstaande afsplitsing en beursgang van dochter Nationale Nederlanden. Wanneer en hoe dat gaat gebeuren blijft onduidelijk: ING-bestuurders wilden en konden geen duidelijkheid bieden.

Het was de eerste reguliere aandeelhoudersvergadering van Ralph Hamers als topman van ING. Hij herhaalde de strategie-update die een maand geleden werd gepresenteerd.

Op de opmerkingen van beleggers dat de plannen van ING ambitie en dynamiek ontberen zei Hamers dat het huidige groeitempo hoort bij een gezondere financiële sector.

Een echte stap voorwaarts verwacht de topman pas als de Europese bankenunie een feit is. Dat zal naar verwachting voor het einde van het jaar zijn. Pas dan kan ING echt Europees gaan bankieren.


Gerelateerde artikelen

Financiële schade door rentederivaten voor bankbalansen snel gestegen
ING en ABN Amro onttrekken zich aan Europese bankenmisère
Zijn Nederlandse banken weer een interessante belegging?
Zijn Nederlandse banken weer een interessante belegging?
31-08-2015

De geplande rentree van ABN Amro later dit jaar is een voorlopig sluitstuk …

Lees verder

beurs banken strategie
ING en ABN kunnen koude schouder staat beter hebben dan Britse en Duitse banken

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}