VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

ING blijkt opeens 2 miljard minder waard

Dat ING een bedrijfsonderdeel jarenlang voor twee miljard euro teveel in de boeken had staan is volgens de accountant van het concern geen fout maar gevolg van de huidige boekhoudregels. Beleggers hadden het toch graag eerder geweten.

Opeens blijkt ING 2 miljard euro minder waard dan gedacht.

Dat bedrag moet het concern, naar nu blijkt, afboeken op de verkoop van de Amerikaanse verzekeringsdochter, dat vorig jaar een beursnotering kreeg in de Verenigde Staten als Voya. ING heeft nog een minderheid van de aandelen in handen.

ING rapporteerde daardoor een nettoverlies van euro 1,9 miljard over het eerste kwartaal. In de jaarverslagen afgelopen jaren is nergens terug te vinden dat dit onderdeel voor een te hoog bedrag in de boeken stond.

Maar van een misleidend beeld wilde accountant Ernst & Young tijdens de recente vergadering met beleggers niet weten. De cijfers waren volgens de regels gerapporteerd. Meer konden beleggers volgens hem niet verwachten.

Stilte rond Nationale Nederlanden
De olifant in de zaal tijdens de ING-bijeenkomst was de aanstaande afsplitsing en beursgang van dochter Nationale Nederlanden. Wanneer en hoe dat gaat gebeuren blijft onduidelijk: ING-bestuurders wilden en konden geen duidelijkheid bieden.

Het was de eerste reguliere aandeelhoudersvergadering van Ralph Hamers als topman van ING. Hij herhaalde de strategie-update die een maand geleden werd gepresenteerd.

Op de opmerkingen van beleggers dat de plannen van ING ambitie en dynamiek ontberen zei Hamers dat het huidige groeitempo hoort bij een gezondere financiële sector.

Een echte stap voorwaarts verwacht de topman pas als de Europese bankenunie een feit is. Dat zal naar verwachting voor het einde van het jaar zijn. Pas dan kan ING echt Europees gaan bankieren.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen