VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

30 mei 2014

Veel verandert bij Hydratec, maar niet de president-commissaris

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Hydratec leidt een teruggetrokken bestaan in de kelder van de Nederlandse beurs. Maar saai is het niet bij het voormalige Nyloplast. Het bedrijf duikt steeds in andere takken van sport, binnenkort onder leiding van een nieuwe topman.

Hydratec Industries kent maar één constante: president-commissaris Egbert ten Cate, tevens grootaandeelhouder.

Ten Cate zit al veertien jaar op zijn post en wat Hydratec betreft mag hij daar onbeperkt blijven zitten.

Dat geldt niet voor topman Roland Zoomers. Hij gaat per 1 september 2015 met pensioen en zal dan worden opgevolgd door mededirecteur Bart Aangenendt.

Totaal anders
Aangenendt treft dan een totaal ander bedrijf dan zijn voorganger bij diens aantreden in 2003.

Vijf jaar geleden, toen het bedrijf nog Nyloplast heette, was het merendeel van de activiteiten verkocht en resteerde alleen Danielson, fabrikant van bedieningspanelen.

Onlangs werd Danielson zelf ook verkocht, waardoor Hydratec nu nog bestaat uit vier bedrijven die de afgelopen jaren zijn overgenomen: Pas Reform, LAN, Euro Mouldings en Timmerije.


Pas Reform maakt eiderbroedmachines. LAN levert systemen aan de voedings- en farmaceutische industrie. Timmerije ontwerpt en produceert kunststofproducten, terwijl Euro Mouldings kunststofverpakkingen levert.

Hoewel er nog wel enige samenhang te ontwaren is tussen de voedingsgerelateerde activiteiten en ook tussen de kunststofactiviteiten, is er tussen deze twee sectoren geen synergie te ontdekken.

Eigenlijk bestaat Hydratec uit vier afzonderlijke bedrijven die min of meer toevallig onder dezelfde holding vallen. Dat blijkt ook uit de strategie die voornamelijk op het niveau van de dochters is gedefinieerd.

Voor toekomstige overnames hebben bedrijven die aansluiten bij de bestaande activiteiten de voorkeur. Hoewel een verbredende overname, zoals die van Lias Industries in 2011, nooit helemaal uitgesloten kan worden als er zich een buitenkans voordoet, is dat niet waar ceo Roland Zoomers naar op zoek is.

In elk geval richt Hydratec zich uitsluitend op business to business activiteiten, meer specifiek op productiebedrijven die in niches actief zijn. Uiteraard is dat nog steeds erg breed, dus hoe Hydratec er over vijf jaar uit ziet kan niemand voorspellen.

MEER HYDRATEC:

30 december 2011


Gerelateerde artikelen

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}