VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Het geduld van gedupeerden van het in 2002 gefailleerde ict-bedrijf Landis wordt behoorlijk op de proef gesteld. Maar dat wil niet zeggen dat er geen vooruitgang wordt geboekt.

Eind 2011 stelde de Onder- nemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam wanbeleid vast bij het omgevallen ict-bedrijf.

De rechters oordeelden in ongebruikelijk harde bewoordingen over het gebrekkige functioneren van bestuurders en commissarissen van Landis.

De accountant van Landis, Ernst & Young, was al eerder door de tuchtrechter op de vingers getikt voor zijn rol. De accountant heeft ten onrechte een goedkeurende verklaring afgegeven bij de jaarrekeningen van 1999 en
2000 van Landis.

In hoger beroep is bevestigd dat de goedkeurende ver- klaring bij de jaarrekening over 2000 ten onrechte is afgegeven.

Deelschikkingen

De VEB is met accountant Ernst & Young in gesprek over een mogelijke schikking. Het eindoordeel ‘wanbeleid' is aanleiding om de schade van beleggers te verhalen op de voormalige bestuurders en commissarissen van Landis.

De betrokken personen zijn inmiddels voor de Rechtbank Amsterdam gedaagd. Met commissaris Vrisekoop en bestuurder Clemens zijn inmiddels deelschikkingen bereikt.

De procedure tegen de hoofdpersonen CEO Kuiken en CFO Bus loopt nog. Deze procedure en een eventueel hoger beroep kunnen nog enige jaren duren.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen