VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Overname Corio: belegger krijgt aandelen, bestuur cash

Aandeelhouders van Corio krijgen in ruil voor hun stukken, aandelen in de overnemende partij Klépierre. Dit ligt anders voor de top van het bedrijf. Topman Groener en financieel directeur Van der Klift stappen uit met een flinke som contant geld.

Klépierre heeft zijn bod op Corio eind vorige maand gelanceerd. Aandeelhouders hebben tot begin januari volgend jaar om hun stukken aan te melden. Zij worden dan aandeelhouder van het nieuwe overwegend Franse fusiebedrijf dat bij de overname ontstaat.

Na de overname zijn de diensten van de Corio-top niet meer nodig. Bestuursvoorzitter Gerard Groener en financieel topman Ben van der Klift vertrekken.

Jaarsalaris plus
Groener en Van der Klift krijgen circa anderhalf jaarsalaris mee. Daarnaast krijgen ze een cashbonus over 2014 van nog een keer 40 procent van een jaarsalaris als de raad van commissarissen van Corio beslissen dat de prestaties van de bestuurders goed genoeg zijn.

Dit telt voor Groener op tot circa 900.000 euro. Voor Van der Klift komt het neer op ruim 600.000 euro.

Daarnaast hebben de bestuurders voor de jaren 2012, 2013 en 2014 namelijk nog aanzienlijke aandelenpakketten staan. Deze aandelen zijn nog niet definitief toegekend. Dit gebeurt normaal gesproken pas drie jaar na dato.

Door de overname wordt de toekenning naar voren gehaald. Om vast te stellen hoeveel de bestuurders krijgen is een rekensom opgetuigd. In het kort komt het erop neer dat het totale aandeelhoudersrendement van Corio wordt vergeleken met dat van een achttal branchegenoten.

Hoe beter Corio scoort ten opzichte van andere bedrijven, hoe meer aandelen de bestuurders krijgen. De toekenning kan daarbij oplopen tot 150 procent van de voorwaardelijk toegezegde aandelen.

Klinkende munt
Gezien de beursprestaties van de laatste jaren lijkt het er niet op dat de bestuurders voor 2012 en 2013 veel aandelen krijgen toegekend. Voor 2014 ligt dit mogelijk anders.

Als Corio uitkomt op de koppositie krijgt Groener 12.439 aandelen en Van der Klift 8.623. Deze aandelen worden vervolgens omgezet in cash en door Corio uitbetaald. Het gaat dan al snel om enkele tonnen per vertrekkende bestuurder.

De voorwaardelijke aandelen van de top worden bij de overname dus mogelijk omgezet in klinkende munt.

De onvoorwaardelijke aandelen van beleggers worden omgezet in aandelen in een flink uitgebreid Klépierre. Dat zijn aandelen waarvan nog maar moet blijken wat die na de overname waard zullen zijn.
Gerelateerde artikelen