VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Ten Cate wordt al tijden getipt als een aantrekkelijke overnameprooi, maar volgens bestuur en commissarissen heeft maar één partij een concreet en aantrekkelijk bod gelanceerd op de onderneming. En dat bod werd door de top van Ten Cate meteen gesteund. Waarom haakten andere geïnteresseerden voortijdig af? De VEB vraagt namens beleggers om concrete uitleg in een aanvullende brief met vragen.

Al jaren prijkt textielconcern Ten Cate op de lijstjes van potentiële overnamekandidaten op de Nederlandse beurs. Maar tot een concreet en aantrekkelijk bod is het volgens de onderneming nooit gekomen.

Totdat opkoopfonds Gilde een jaar geleden aanklopte en de steun van bestuur en commissarissen verwierf voor een overname van Ten Cate.

Vragen

Wat heeft partijen eerder ervan weerhouden om hun interesse om te zetten in een daadwerkelijk bod op de onderneming en waarom verschaft Ten Cate zo weinig informatie over deze toenaderingspogingen?

Het zijn vragen die aan urgentie winnen nu de ontevredenheid onder aandeelhouders Ten Cate groeit over het voorliggende overnamebod waarover zij op 7 december hun mening moeten geven.

De VEB vraagt Ten Cate daarom om concretere informatie VEB-brief (pdf) over de interesse van andere partijen in de laatste twee jaar.

Eerder stelde de VEB per brief al een zestiental vragen om meer inzicht te krijgen in het overnameproces. Het antwoord van de onderneming wordt nog deze week verwacht.

Afgezien van de hoogte van het bod zijn aandeelhouders vooral chagrijnig door het proces dat tot het bod geleid heeft. Zo bleek het openingsbod van Gilde op Ten Cate uit december 2014 meteen het eindbod, een unicum in de overnamepraktijk waarin deugdelijke onderhandelingen goed gebruik zijn. 




Gerelateerde artikelen