VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

28 september 2016

Flow Traders heeft behalve twee CEO’s nu ook een financieel directeur

Flow Traders heeft behalve twee CEO’s nu ook een financieel directeur
  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Flow Traders krijgt met Marcel Jongmans vanaf volgende week dan toch een financieel directeur in de gelederen. Daarmee telt de raad van bestuur van de liquiditeitsverschaffer annex flitshandelaar voortaan drie leden.

Opvallend daarbij is dat twee van hen zich CEO mogen noemen. Flow Traders heeft al haar hele bestaan twee bestuursvoorzitters.

President-commissaris Erik Drok van de beursnieuweling, Flow Traders kreeg vorig jaar juli een notering aan de Amsterdamse beurs, benadrukte tijdens de eerder deze week gehouden aandeelhoudersvergadering overigens dat er tussen de bestuurders onderling geen hiërarchie bestaat. Het driemanschap zal als geheel aan de toezichthouders rapporteren.

 

Afwezige commissarissen

Die raad van commissarissen was overigens niet voltallig aanwezig bij de bijeenkomst waar alleen de benoeming van de nieuwe financiële man op de rol stond.

Han Sikkens nam op afstand aan de vergadering deel en medeoprichter en grootaandeelhouder Roger Hodenius moest verstek laten gaan.

Hij trad in het weekend op Ibiza in het huwelijk met voormalig actrice en presentatrice Gigi Ravelli.

Op afstand zal hij tevreden hebben kunnen vaststellen dat behoudens enkele onthoudingen alle aandeelhouders voor de benoeming van Marcel Jongmans stemde.

 

Toegenomen takenpakket

Dat de raad van bestuur van Flow Traders zou worden uitgebreid met een financieel directeur was geen vanzelfsprekendheid. 

Het bedrijf weet niet beter dan dat in de bestuurskamer twee bestuursvoorzitters zitten. Eerst waren dat Hodenius en zijn medeoprichter Jan van Kuijk, tegenwoordig staan Sjoerd Rietberg en Dennis Dijkstra aan het roer. 

Het toegenomen takenpakket maakte volgens de commissarissen dat zij op zoek moesten gaan naar een derde lid voor de raad van bestuur. Onder andere het feit dat Flow Traders sinds vorig jaar juli beursgenoteerd is betekent dat het besturen van het bedrijf nu meer inspanning vergt dan voorheen, aldus Drok.  

Hoewel de nieuwe man op zijn visitekaartje chief financial officer (cfo) mag vermelden, vertelt die titel maar een deel van het verhaal. Het totale pakket aan verantwoordelijken wordt opnieuw over de drie bestuurders verdeeld.

Jongmans brengt vooral kennis over de mid-office in. Specifieke ervaring als cfo heeft hij niet, maar hij is wel twaalf jaar directievoorzitter van ABN AMRO Clearing Bank geweest. Een functie waarin hij veel met Flow Traders te maken had. 

Er waren twee of drie klanten van zijn voormalige werkgever waar hij wel voor zou willen werken en uiteindelijk viel zijn keuze op Flow Traders, zo liet hij tijdens de aandeelhoudersvergadering aan de ongeveer tien aanwezige aandeelhouders weten. 

Dat de commissarissen van Flow Traders op hun beurt bij Jongmans uitkwamen geeft aan dat de interne kandidaten kennelijk minder aan het gevraagde profiel voldeden. 

De markt voor een dergelijke functie is bovendien niet erg groot - wereldwijd gezien zijn er misschien enkele tientallen potentieel geschikte kandidaten, aldus Drok.

 

 

Strenge regulering 

Hoewel de beurskoersontwikkeling wellicht anders doet vermoeden, die daalde van ongeveer 45 euro aan het begin van dit jaar tot zo’n 27 euro op dit moment, presteerde Flow Traders het eerste halfjaar goed. De introductiekoers op 10 juli vorig jaar was 32 euro. 

Alleen Azië viel uit de toon, door een combinatie van voornamelijk lagere handelsvolumes en de Chinese toezichthouder die de teugels verder aantrekt. 

Die veranderende regulering heeft een sterke impact gehad op de gehandelde volumes. Flow Traders blijft echter wel in Azië omdat het volgens het bedrijf een markt met potentie blijft en een wereldwijde vertegenwoordiging van belang is. Dan kost het relatief weinig om ook in Azië te handelen. 

Flow Traders is sinds een aantal weken ook in de Verenigde Staten actief met handel buiten de beurs om.


Gerelateerde artikelen

Effect 3: De beste topmannen van Europa
Flow Traders: 2017 snel vergeten en vooruit kijken
Flow Traders sorteert voor op de verbinding tussen China en Hongkong
Flow Traders sorteert voor op de verbinding tussen China en Hongkong
12-01-2018

Flitshandelaar Flow Traders heeft een vergunning gekregen om in Hongkong te…

Lees verder

beurs china markt
Flow Traders en BinckBank: gedaald door onzeker dividend

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}