VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Effect 9, die op vrijdag 15 september bij de leden van de VEB in de bus valt, staat weer boordevol verhalen en analyses waar een belegger wijzer van wordt.

Zoals een analyse van de koersreacties op de tweede kwartaalcijfers. Liefst tachtig procent van de grootste Nederlandse beursgenoteerde bedrijven verraste met een beter dan verwacht tweede kwartaal. Toch betekende dit niet altijd dat de koersen opliepen, zo blijkt uit de analyse van de VEB.

Maar het was wel een goed cijferseizoen: bij 15 van de 25 bedrijven in de AEX – 60 procent dus – steeg de beurskoers op de dag van de cijferpublicatie. Dat is het hoogste percentage in de laatste 8 kwartalen. Het percentage bedrijven dat beter presteerde dan analisten hadden verwacht lag nog hoger. Er blijken verschillende redenen te kunnen zijn waarom beter presteren dan verwacht niet altijd leidt tot een hogere koers.

Verder in Effect 9:

Een analyse van het Amerikaanse internetbedrijf Alphabet, het moederbedrijf van Google en YouTube, de eerste Effect-bijdrage van onze correspondent Gerben van der Marel uit zijn nieuwe standplaats Berlijn, een grondige analyse van de werking van grondstoffen-etf’s, een beschouwing over de onverwacht sterke opmars van de euro tegenover de dollar en het laatste juridische nieuws over de strijd om AkzoNobel.

Daarnaast een aantal scherpe columns en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen.

 

Effect, het magazine van de VEB, staat iedere maand bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.