VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Effect 12, het magazine van de VEB dat op vrijdag 15 december bij de leden van de beleggersvereniging in de bus valt, staat in het teken van de lange termijn.

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die de blik op de horizon hebben meer waarde creëren voor beleggers.

Een studie van consultingbureau McKinsey bijvoorbeeld leverde de conclusie op dat bedrijven die gericht zijn op de lange termijn over een meetperiode van 14 jaar aanzienlijk beter presteerden. De omzetgroei lag bij de ‘lange termijn’- bedrijven in die periode gemiddeld 47 procent hoger en ze realiseerden 36 procent meer winstgroei dan de overige bedrijven.

De bedrijven met een goed oog voor de lange termijn creëerden ook meer waarde voor hun aandeelhouders en behoorden vaker tot de best presterende aandelen op de beurs. Vanaf het dieptepunt tijdens de financiële crisis in 2009 steeg hun marktwaarde elk jaar 2 procentpunt harder dan die van bedrijven die McKinsey in de groep indeelt met een focus op de korte termijn.

Effect sprak met verschillende experts over de situatie in de Nederlandse praktijk, waaronder financieel topman Robert Jan van de Kraats van Randstad en Jan-Jaap Bongers van investeringsfonds Teslin. 


Verder in EFFECT 12:

Een analyse van de Duitse industriële toeleverancier Schaeffler, een interview met Annemarie Jorritsma over de strijd van de Stichting Topvrouwen voor een betere doorstroming van talentvolle vrouwen naar de top van het bedrijfsleven en een blik op beleggingsfondsen die zich richten op het met de brexit worstelende Verenigd Koninkrijk. Daarnaast natuurlijk de vaste columnisten en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen.

Effect, het magazine van de VEB, staat iedere maand bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.