VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Flow Traders sorteert voor op de verbinding tussen China en Hongkong

Flitshandelaar Flow Traders heeft een vergunning gekregen om in Hongkong te opereren. De handel in Hongkong zelf is een beperkte uitbreiding van de activiteiten. Belangrijker is het perspectief op toegang krijgt tot de handel op het Chinese vasteland.

Op de beurs van Hongkong zijn in totaal circa 130 etp’s (exchange traded products) genoteerd. Afgezet tegen de markten waar Flow Traders al toegang toe heeft is dat geen groot aantal.

Volgens het jaarverslag over 2016 had Flow Traders in Azië al toegang tot de handel in 1346 genoteerde etp’s. Daaruit haalde het een omzet van 25 miljoen euro. De markt in Hongkong zal goed zijn voor enkele miljoenen aan extra inkomsten.

Het is dan ook niet de markt in Hongkong waar het om gaat. Deze stap is vooral bedoeld voor het vergroten van de voetafdruk en de zichtbaarheid in de regio.

Belangrijk daarbij is dat het ernaar uitziet dat er de tweede helft van het jaar een verbinding komt tussen de beurs van Hongkong en die op het vasteland. Deze bestaat al voor aandelen, maar wordt uitgebreid met beursgenoteerde indexfondsen (etf’s).

Op de beurzen van Shanghai en Shenzen waren afgelopen najaar 161 etf’s genoteerd. Ook dat is vergeleken met andere beurzen nog geen groot aantal, aan de London Stock Exchange zijn bijvoorbeeld al 1200 etf’s genoteerd.

Deze twee beurzen zijn wat betreft de totale beurswaarde samen echter wel al groter dan de beurzen van Londen, Tokyo en de Nasdaq. Alleen de New York Stock Exchange heeft een totale marktwaarde die hoger is. Dat op beurzen van deze omvang nog relatief weinig in etf’s wordt gehandeld geeft in feite aan de markt nog aan het begin van zijn ontwikkeling staat.

De verwachting is dat de link tussen vasteland en Hongkong daarnaast ook een impuls zal geven aan de etf-markt in Hongkong. Daarbij speelt mee dat ook investeerders van het Chinese vasteland toegang krijgen tot etf’s in Hongkong.

Al met al krijgt Flow Traders nu voet aan de grond in China. Gezien het toenemende belang van de Chinese financiële markten en de snelle ontwikkeling die zich hier afspeelt, lijkt dat voor de lange termijn een belangrijke stap.

 


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen