VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Effect 1, die op vrijdag 19 januari bij de leden van de VEB in de bus valt, staat weer boordevol verhalen en analyses waar een belegger wijzer van wordt.

Zoals een analyse over de rol van blockchaintechnologie in de financiële sector, die waarschijnlijk steeds belangrijker zal worden:

Bitcoin mag een hype zijn, de onderliggende technologie – blockchain – is een blijvertje en belooft een gamechanger van formaat te worden. Banken zullen waarschijnlijk snel moeten instappen om nog een toekomst te hebben.

Blockchain moet een belangrijke toevoeging worden aan het internet zoals we dat nu kennen. Internet heeft het zoeken en uitwisselen van informatie veel gemakkelijker gemaakt en complete bedrijfstakken opengebroken zoals de media, muziekindustrie en detailhandel. Maar als het aan één ding ontbreekt op internet dan is het vertrouwen en juist dat vertrouwen kan blockchaintechnologie bieden.

Verder in Effect 1:
Een fundamentele analyse van het Amerikaanse koffiebedrijf Starbucks, een bijdrage van onze Duitslandcorrespondent over Siemens, een grondige analyse van de werking van multifactor-etf’s, een uiteenzetting van het boekhoudschandaal bij de Zuid-Afrikaanse woongigant Steinhoff en een overzicht van de stand van zaken bij de juridische acties die de VEB momenteel voert.

Daarnaast natuurlijk de vaste columns en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen.

Effect, het magazine van de VEB, staat iedere maand bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.