VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Effect 2, die op vrijdag 9 februari bij de leden van de VEB in de bus valt, staat weer boordevol verhalen en analyses waar een belegger wijzer van wordt.

Zoals een analyse van de manier waarop en de mate waarin Shell, ExxonMobil en Total hun duurzame ambities in de praktijk brengen. Shell was eind 2017 de eerste van de grote oliemaatschappijen die zichzelf een ambitieus doel stelde voor de CO2-uitstoot van zijn energieproducten. Het bedrijf wil zijn CO2-voetafdruk in 2050 gehalveerd hebben.

Ook ExxonMobil en Total zeggen zo duurzaam mogelijk te willen opereren, maar hebben daar weer andere oplossingen voor. En als gekeken wordt naar de waardering en de winstgevendheid zijn de verschillen tussen deze drie bedrijven ook aanzienlijk.

Verder in Effect 2:
Fundamentele analyses van het Franse AEX-bedrijf Altice en de Amerikaanse kredietbeoordelaar S&P Global, de vele bedrijfssplitsingen op de Duitse beurs, de werking van ‘smart-bèta’-indexfondsen en een macro-economische blik op de verwachte rentestijging.

Daarnaast natuurlijk de vaste columns en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen.

Effect, het magazine van de VEB, staat iedere maand bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen