VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Effect 3, die op vrijdag 9 maart bij de leden van de VEB in de bus valt, staat weer boordevol verhalen en analyses waar een belegger wijzer van wordt.

Zoals een eigen onderzoek naar de beste topmannen van Europese beursgenoteerde ondernemingen, op basis van het behaalde rendement, de governance en duurzaamheid.

Dat leidde soms tot verrassende resultaten. De topman die de beste papieren kan overleggen op het gebied van rendement, governance en duurzaamheid is Jacques Aschenbroich van het Franse Valeo, leverancier van vrijwel alle componenten die een auto ingaan.

Valeo levert aan alle grote autobouwers en heeft daarbij veel aandacht besteed aan energie-efficiëntie van zijn producten. Aschenbroich scoort dan ook relatief goed op duurzaamheid.

De groei van Valeo sinds 2009 is formidabel. Negen jaar geleden bedroeg de omzet 7,5 miljard euro. Eind 2017 was dit, mede dankzij een trits aan overnames, 18,5 miljard euro. Grote groei is behaald in opkomende markten, in China vooral waar de omzet iedere vier jaar verdubbelde.

De hoogste Nederlander op de lijst staat op nummer zes, Jan van de Winkel. Hij is de baas bij het Deense biotechnologiebedrijf Genmab.

Verder in Effect 3:
Een fundamentele analyse van de sector van de windturbinemakers, de Duitse doemdenker Markus Krall en een interview met de CEO van Flow Traders, Dennis Dijkstra.

Daarnaast natuurlijk de vaste columns en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen.

Effect, het magazine van de VEB, staat iedere maand bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen