VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

13 maart 2018

VEB: intrekken salarisverhoging Hamers is het enige juiste besluit

VEB: intrekken salarisverhoging Hamers is het enige juiste besluit
  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

ING-topman Ralph Hamers krijgt toch geen salarisverhoging van 50 procent. De Raad van Commissarissen van de bank trekt het voorstel in. De VEB prijst het besluit, en het vermogen van de ondernemingsleiding om tijdig in te zien dat het op de verkeerde weg was.

Het plan was de beloning van Hamers met 50 procent te verhogen, omdat hij volgens de Raad van Commissarissen van ING te weinig verdiende in vergelijking met zijn internationale vakgenoten. De grote maatschappelijke verontwaardiging die volgde op de aankondiging was duidelijk niet wat men had verwacht.

Ook onder het eigen personeel, dat er slechts 1,7 procent op vooruit gaat dit jaar, en in de politiek was er weinig begrip voor de enorme salarissprong. In de Tweede Kamer wilde Jesse Klaver (GroenLinks) zelfs een spoedwet om de verhoging tegen te kunnen houden. Ook minister van Financiën Wopke Hoekstra sprak zich tegen de opslag uit.

De grote maatschappelijke verontwaardiging had de bank niet zien aankomen, schrijft voorzitter van de Raad van Commissarissen Jeroen van der Veer nu in een persverklaring.

“We realiseren dat we de publieke reactie in Nederland hebben onderschat op dit overduidelijk gevoelige onderwerp,” zegt Van der Veer. De ophef heeft het bedrijf schade toegebracht. Errol Keyner van de VEB zegt vandaag op RTL Z dat “het gezond verstand heeft overwonnen.”

“De VEB prijst Jeroen van der Veer omdat hij tijdig inziet dat de discussie over de salarisverhoging schade toebrengt aan het bedrijf. Van der Veers “maatschappelijke antenne stond duidelijk verkeerd”, stelde de beleggersvereniging. Van der Veer hoeft van de VEB niet weg. “Mensen maken fouten, maar als je ziet dat je een verkeerde beslissing hebt genomen, dan ben je een vent als je dat terugdraait. Dat verdient een compliment.” aldus Errol Keyner.

 

 


Gerelateerde artikelen

VEB roept ING op tot hard ingrijpen als reactie op witwassen
Paul Koster: ‘Goed dat ING schuld bekent’
Paul Koster: ‘Goed dat ING schuld bekent’
04-09-2018

ING Bank heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie (OM) in …

Lees verder

ING bankensector schikking
Dividend verspeeld
Here we go again

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}