VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Effect 4, die deze week bij de leden van de VEB in de bus valt, staat weer vol verhalen en analyses waar een belegger wijzer van wordt.

De Amsterdamse beurs verwelkomde de laatste weken veel nieuwe bedrijven. Dat is goed nieuws, na de leegloop van de beurs sinds het jaar 2000. Het Damrak leed aan bloedarmoede: steeds meer sectoren verdwenen of waren nog slechts door één bedrijf vertegenwoordigd. De economen van de VEB hielden enkele nieuwkomers eens grondig tegen het licht: NIBC, B&S Group, Alfen en Varo Energy. De conclusies die dat opleverde liepen sterk uiteen.

Wat in ieder geval opviel was dat er vooral wordt verkocht om het bezit te gelde te maken, er wordt maar weinig nieuw geld opgehaald dat in het bedrijf kan worden gestoken. Is dat de reden dat de meeste aandelen direct onderuitgingen of lag dat toch vooral aan het slechte beursklimaat?

Verder in Effect 4:
Een interview met Martijn Rozemuller, topman van Think-ETF’s, fundamentele analyses van het Amerikaanse creditcardbedrijf MasterCard en van de Europese verzekeringssector, een blik op de mogelijke gevolgen voor Duitsland van het dreigende handelsconflict tussen de VS en China en een verslag van de pogingen van de VEB en European Investors om gedupeerde aandeelhouders van de Zuid-Afrikaanse woongigant Steinhoff te mobiliseren.

Daarnaast natuurlijk de vaste columns en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen.

Effect, het magazine van de VEB, staat iedere maand bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.