VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Effect 5, die deze week bij de leden van de VEB in de bus valt, staat weer boordevol verhalen en analyses waar de belegger wijzer van wordt. Het aandeelhoudersvergaderingenseizoen 2018 is grofweg halverwege. Tijd om een eerste tussenbalans op te maken.

Effect geeft een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen bij de aandeelhoudersvergaderingen in Nederland, waar Stalinistische stemuitslagen, vragen over uitrijkaarten en protesten tegen het afschaffen van goodiebags misschien onvermijdelijk zijn, maar waar beleggers toch vaak ook nuttige informatie over ‘hun’ bedrijf te horen krijgen. De jaarlijkse bijeenkomst blijft hét platform voor discussie tussen bedrijven en aandeelhouders. Nieuwe, want koersgevoelige informatie laten bestuurders zelden los, maar de informatie die al bekend is wordt van duiding en kleur voorzien en dat levert vaak verrassende inzichten op.

Verder in Effect 5:
Een analyse van de Amerikaanse biotechnologiesector waar grote, winstgevende bedrijven als Amgen, Biogen, Celgene en Gilead naarstig op zoek zijn naar nieuwe medicijnen. Verder een beleggersblik op de Italiaanse remmenmaker Freni Brembo, de gevolgen van de Energiewende voor de nutsbedrijven van de Duitse beurs en een overzicht van beleggingsfondsen die in converteerbare obligaties investeren.  

Daarnaast natuurlijk de vaste columns en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen.

Effect, het magazine van de VEB, staat iedere maand bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen