VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Effect 6, die deze week bij de leden van de VEB in de bus valt, staat weer boordevol verhalen en analyses waar een belegger wijzer van wordt.

Het team van vergaderbezoekers van de VEB trok er in april en mei weer op uit om de bedrijven en vooral hun bestuurders aan de tand te voelen op de aandeelhoudersvergaderingen. Een verslag van een viertal van de meest spraakmakende bijeenkomsten. Beloningskwesties, strategische vraagstukken en kritische noten bij de financiële doelstellingen maakten dat bestuur en commissarissen vaak veel uit te leggen had. Ieder bedrijf heeft zijn specifieke uitdagingen en verbeterpunten. Daar wordt steevast naar gevraagd en uit de vergaderingen komt daarom veelal nuttige informatie voor wie zelf belegt in individuele aandelen van die bedrijven of juist in die van de concurrent.

Verder in Effect 6:
Een fundamentele analyse van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing, een zoektocht naar waardebeleggingen in de internetsector, interviews met de Duitse topeconoom Hans-Werner Sinn en met Boskalis-topman Peter Berdowski en de start van een nieuwe rubriek met macro-economische overpeinzingen door Edin Mujagić.

Daarnaast natuurlijk de vaste columns en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen.

Effect, het magazine van de VEB, staat iedere maand bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen