VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Effect 7/8, het extra dikke zomernummer dat deze week bij de leden van de VEB in de bus valt, staat weer boordevol verhalen en analyses waar de belegger wijzer van wordt.

Zoals een analyse van beursnieuweling Adyen, waar particuliere beleggers niet op konden inschrijven. De koers verdubbelde op de eerste handelsdag, maar is het aandeel op de huidige koers nog steeds aantrekkelijk en wat zijn de risico’s?

Het “geïntegreerde platform” van Adyen neemt, naar eigen zeggen van het bedrijf, het grootste deel van de betaalketen voor zijn rekening en kan klanten die internationaal willen groeien ondersteunen omdat verschillende valuta en betaalmethoden geaccepteerd worden. Het maakt Adyen aantrekkelijk voor wereldspelers die anders de rompslomp hebben om in ieder land dat zij willen veroveren met een - niet zelden lokale - betaalspeler zaken moeten doen.

Doordat Adyen met één platform werkt kan het efficiënter werken dan de concurrentie, waardoor het over het algemeen lagere tarieven aan klanten in rekening kan brengen. De forse groei, torenhoge marges (meer dan 40 procent) en vorstelijke rendementen op geïnvesteerd kapitaal laten zien dat Adyen een trucje kan dat niet makkelijk is na te bootsen. De kernvraag is hoe groot de voorsprong – en dus de houdbaarheid van de hoge winstgevendheid – is.

Verder in Effect:
Een update van de belangrijkste juridische acties die de VEB voert, een analyse van de Europese telecommunicatiesector, de grondstof uranium als beleggingsobject, een fundamentele kijk op het aandeel Facebook, een kritische blik op de recente ontwikkelingen rond Value8, verslagen van de aandeelhoudersvergaderingen die European Investors dit jaar bezocht, waaronder die van BMW, Deutsche Bank, BASF en Air France-KLM. Verder een blik in de kraamkamer van een nieuwe golf Duitse internetbedrijven: Berlijn.

Daarnaast natuurlijk de vaste columns en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen.

Effect, het magazine van de VEB, staat iedere maand bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word lid van de VEB, u ontvangt Effect dan iedere maand gratis.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen