VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

ING lijkt een structureel probleem te hebben met de interne communicatie en controle. Nieuwe witwaspraktijken, deze keer in Italië, voeden de vrees dat de bank tekortschiet in het voorkomen van dit soort frauduleuze handelingen.

De VEB maakt zich daarom zorgen over ING, zei directeur Paul Koster maandagochtend op BNR

Aandeelhouders zien het aandeel achterblijven in de AEX en het feit dat de Italiaanse tak van ING de komende tijd geen nieuwe klanten mag aannemen zal de koers geen goed doen. ING is op de vingers getikt door de centrale bank van Italië. De Banca d’Italia stelde na een inspectie tussen oktober 2018 en januari 2019 vast dat er fouten gemaakt zijn bij de controle door de bank.

ING kondigde in een persbericht aan de komende tijd hard te zullen werken om de geconstateerde tekortkomingen en problemen te verhelpen (). De bank tuigde in september al een programma op om witwaspraktijken op ING-rekeningen tegen te gaan, na de megaschikking voor ‘ernstige nalatigheid’ bij witwaspraktijken in Nederland.

In het pas verschenen jaarverslag over 2018 wordt er door ING niet over de Italiaanse toestanden gesproken. De communicatie moet een stuk beter, zegt Paul Koster van de VEB.

De ervaring leert volgens Koster dat een onderneming het heel goed weet als een toezichthouder een onderzoek is gestart. ‘Dus is de vraag of de communicatie tussen verschillende kantoren van ING wel goed is geregeld.’ Het radiofragment staat hier.  

Het aandeel ING was maandochtend met een verlies van meer dan 2 procent de grootste daler in een nagenoeg vlakke AEX.
Gerelateerde artikelen