VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Effect 6, die deze week bij de leden van de VEB in de bus valt, staat weer vol verhalen en analyses die voor de belegger relevant zijn. Met verslagen van 14 aandeelhoudersvergaderingen wordt aandacht besteed aan het tweede deel van het vergaderseizoen 2019.

De VEB bezoekt zo’n beetje elke aandeelhoudersvergadering (ava) van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en een selectie van bijeenkomsten bij grote Europese ondernemingen buiten ons land. In Effect vindt u bespiegelingen bij enkele spraakmakende bijeenkomsten.

Zoals de vergadering bij Aegon, waar een zich al jaren voortslepende kwestie met de Amerikaanse beurswaakhond SEC gebagatelliseerd werd. Aegon Asset Management gebruikte lange tijd computergestuurde beleggingsmodellen die gemaakt waren door een pas afgestudeerde student en die meer dan vijftig serieuze fouten bevatten.

En de vergadering bij ASML, waar de ingrediënten technologie, China en spionage meer in een detectiveroman pasten dan op een vergadering bij een beursgenoteerde onderneming.

De chipmachinebouwer had afgelopen jaren te maken met diefstal van bedrijfsgeheimen, maar vertelde zijn aandeelhouders daar niets over. In de vergadering moest de top van het bedrijf erkennen dat dit anders had gemoeten.

Aandeelhouders waren lang in het ongewisse waren gelaten, maar de raad van commissarissen wist lange tijd ook van niets. ASML-topman Wennink nam ruim de tijd om de zaak van duiding te voorzien.

De volledige verslagen leest u in Effect 6, waarin daarnaast ook de volgende artikelen te lezen zijn:

Een gesprek met Eveline Ruinaard van het klachteninstituut Kifid, een analyse aan de hand van de VEB-Barometer van staalbedrijf ArcelorMittal, het oosten van Duitsland 30 jaar na de val van de muur en een fundamentele blik op de Amerikaanse doe-het-zelf-keten Home Depot. Verder natuurlijk de vaste columns en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen.

Effect, het magazine van de VEB, staat bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word voor slechts 75 euro per jaar lid van de VEB, dan ontvangt u Effect iedere maand.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen