VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Met de beursgang van Fastned, uitbater van laadstations voor elektrisch rijden, komt een onvervalst duurzaam bedrijf naar het Damrak. Het bedrijf richt zich op beleggers die geloven in een gouden toekomst voor elektrisch rijden. Dat geloof is omgeven door flinke risico’s.

Snelladen langs de snelweg. Dat is de kernactiviteit van Fastned dat komende week zijn introductie beleeft op Euronext Amsterdam.

Het bedrijf wil Nederland en daarna Europa (voornamelijk Duitsland) veroveren door op termijn duizend laadpaalstations te openen en uit te baten. Naar eigen zeggen is de stroom die uit een Fastned-stekker komt 100 procent groen. 

In eerste instantie haalt Fastned geen nieuw kapitaal op maar ‘verhuist’ de al genoteerde beleggingen op de alternatieve beurs Nxchange naar de reguliere beurs van Amsterdam. Dat moet de verhandelbaarheid van de beleggingen verhogen en Fastned helpen aan het statuur om meer beleggers te interesseren voor het bedrijf.

Een blik op de financiële resultaten van Fastned laat zien dat het niet lang zal duren voor de notering op het Damrak gebruikt zal worden om extra geld op te halen.

Het snellaadbedrijf boekte vorig jaar meer dan 6 miljoen euro verlies op een omzet(je) van 1,6 miljoen euro. Een explosieve groei van de omzet door de massale verschuiving naar elektrisch rijden zou er voor moeten zorgen dat het verlies wordt omgebogen in winst.

Maar de groei van het aantal elektrische auto’s op de weg alleen is niet voldoende om van Fastned een aantrekkelijke belegging te maken.

In aanloop op mogelijke emissies is het nu al goed om een vijftal voorwaarden in kaart te brengen die een cruciale rol spelen bij een succesvolle uitrol van Fastned. Welke voorwaarden dat zijn en een uitgebreide analyse van deze interessante nieuwkomer lezen leden van de VEB in de komende Effect en op de VEB-website.

Effect, het magazine van de VEB, staat bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word voor slechts 75 euro per jaar lid van de VEB, dan ontvangt u Effect iedere maand.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen