VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Effect 7/8, het extra dikke zomernummer dat deze maand bij de leden van de VEB in de bus valt, staat weer vol verhalen en analyses die voor elke Nederlandse belegger relevant zijn. Met in deze uitgave een kritische blik op een drietal nieuwkomers aan het Damrak: het IJslandse Marel, Naspers-dochter Prosus en uitbater van snellaadstations Fastned.

Waar de aandelenbeurs van Amsterdam de afgelopen jaren per saldo vooral bedrijven zag vertrekken, komt er dit jaar dus een aantal interessante namen bij. Het is goed dat investeerders de keuzemogelijkheden op hun thuisbeurs weer wat zien toenemen, maar er zitten wel haken en ogen aan deze nieuwkomers. Belegger kunnen zich er lelijk aan kan bezeren.

Bij Fastned zal geduld vereist zijn, en een sterk geloof in de elektrische toekomst. De uitbater van laadstations voor elektrisch rijden is een onvervalst duurzaam bedrijf dat zich richt op beleggers die geloven in een gouden toekomst voor elektrisch rijden. Dat geloof is omgeven door flinke risico’s.

Snelladen langs de snelweg is de kernactiviteit van Fastned. Het bedrijf wil Nederland en daarna Europa (voornamelijk Duitsland) veroveren door op termijn duizend laadpaalstations te openen en uit te baten. Naar eigen zeggen is de stroom die Fastned verkoopt 100 procent groen. 

Fastned had al een notering op de alternatieve beurs Nxchange, maar op de reguliere beurs van Amsterdam zou de verhandelbaarheid en de zichtbaarheid beter zijn. Dat viel in de eerste dagen nogal tegen, want het koersverloop was bijzonder grillig. Het laatste woord over deze beursgang is nog niet gezegd.

Het hele artikel leest u in Effect 7/8, waarin ook een interview staat met de topman van Marel, Árni Oddur Thórdarson.

Daarnaast in deze Effect:
Een overzicht van de stand van zaken in de diverse juridische acties waarin de VEB momenteel actief is, een interview met de Duitser Thomas Mayer, de voormalige hoofdeconoom van Deutsche Bank, analyses aan de hand van de VEB-Barometer van de Franse bedrijven Airbus en LVMH en de beleggingskansen die de brexit-ellende mogelijk biedt met indexfondsen. Verder natuurlijk de vaste columns en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen.

Effect, het magazine van de VEB, staat bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word voor slechts 75 euro per jaar lid van de VEB, dan ontvangt u Effect iedere maand.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen