VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

8 april, 14:48

Wat betekent het voor de toekomst van SBM als de huidige lage olieprijs een structureel fenomeen blijkt en hoe raakt de crisis huidige en mogelijk toekomstige opdrachten van de onderneming? Dat zijn enkele van de vragen die de VEB aan SBM heeft gesteld in aanloop naar de aandeelhoudersvergadering van woensdag 8 april.

Door de Coronacrisis vinden aandeelhoudersvergaderingen dit jaar voornamelijk digitaal plaats. Hoewel ondernemingen wettelijk verplicht zijn zich in te spannen om aandeelhouders tijdens de vergadering via een online verbinding vragen te laten stellen, biedt SBM die mogelijkheid niet.

Daarom heeft de VEB de onderneming vooraf een set vragen gestuurd.

Lees de VEB Brief aan SBM.

Voorop staat daarbij de impact van de huidige crisis op de actuele en toekomstige situatie van SBM.

Maar ook beloningen krijgen aandacht.  Zo is er de verhoging van de beloning voor topman Chabas en vraagt de VEB aan de commissarissen van SBM om variabele beloningen dit jaar niet toe te kennen omdat de relatie tussen beloning en prestatie – bijvoorbeeld afgemeten aan de beurskoers – zeer troebel is.

Deze oproep tot schrappen van variabele beloning is een van de aandachtspunten die de VEB namens beleggers aan alle beursgenoteerde ondernemingen heeft gestuurd.

Overzicht van de aandachtspunten van de VEB in crisistijd.

Ook wil de vereniging het aantal nevenfuncties van bestuurders ter discussie stellen en duidelijkheid over eerder gedane commitments op het gebied van duurzaamheid.


Na de vergadering wordt dit artikel aangevuld met een kort verslag