VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Het omslagverhaal van Effect 10, die deze week verschijnt, omschrijft de voors en tegens van een vijftal beleggingsstrategieën waarmee een aandelenportefeuille beschermd kan worden tegen de grillen van de beurs.

Een half jaar na de harde koersklappen door corona vervolgen de beurzen de weg omhoog. Een goed moment om na te gaan hoe de portefeuille beschermd kan worden tegen scherpe koersdalingen. 

Met nog drie maanden te gaan heeft zakenkrant Wall Street Journal 2020 al uitgeroepen tot het jaar van de particuliere belegger


De terugval in koersen en het gemak van digitale beleggingsapps hebben ervoor gezorgd dat veel nauwelijks renderend spaargeld de weg naar de beurs heeft gevonden. Die stroom aan geld komt bovenop de nieuwe hausse aan stimulerende maatregelen van centrale banken, een zo langzamerhand vertrouwd aanvoelende steun voor de koersen van beleggingen. 


De gretigheid blijft niet beperkt tot particuliere beleggers. Ook professionele partijen die voorheen stil bleven zitten vanwege de hoge waarderingen van allerhande beleggingen, weigeren aan de kant te blijven staan terwijl de markten omhoog gaan op oceanen aan liquiditeit. 


Het begint bijna gewoon te worden dat markten mogelijke aanleidingen tot meer pessimisme negeren, zoals de wankele politieke situatie in de VS, de handelsspanningen met China, een nieuwe kans op een harde 
Brexit en opleving van de coronapandemie. 

Toch blijft waakzaamheid geboden. Als beleggers zich willen indekken tegen een koerscorrectie, welke mogelijkheden zijn er dan ter bescherming? De VEB onderzocht 
vijf manieren om het neerwaarts risico voor de aandelenportefeuille te beperken: van het kopen van laagvolatiele aandelen tot de vlucht naar goud.

D
aarnaast onder meer in Effect 10:
H
oe de verzurende relatie tussen Duitsland en China grote bedrijven raakt, hoe verzekeraars richting nieuwe verdienmodellen gejaagd worden en hoe corona het kaf van het koren scheidt in de vastgoedwereld en een interview met Saskia Klep, de topvrouw van BinckBank in Nederland.

Verde
r natuurlijk de vaste columns en rubrieken en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen. 

Effect
, het magazine van de VEB, staat bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word voor slechts 75 euro per jaar lid van de VEB, dan ontvangt u Effect iedere maand. 
 

 Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen