VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

In Effect 12, die deze week verschijnt, een aantal artikelen waarmee de belegger die graag zijn eigen boontjes dopt waarschijnlijk goed uit de voeten kan.

Er zijn talloze wegen naar verstandige beleggingsbeslissingen, maar minstens net zoveel wegen leiden naar de financiële afgrond. De VEB helpt de belegger met gericht onderzoek en handige tools. Zoals in deze Effect een uitleg over tactisch beleggen met behulp van etf ’s en de introductie van de webtool ‘stijlbeleggen’ waarmee de belegger met een paar muiskliks de beste aandelen per beleggingsstijl kan vinden.

De tool is hier te vinden.

De nieuwe tool heet VEB Stijlbeleggen en bestaat uit een tien zogeheten stockscreens. Deze screens kunnen als startpunt dienen voor beleggers in de zoektocht naar beleggingen van voorkeur.

Professionele beleggers maken veel gebruik van dit soort aandelenfilters. De harde, vooraf geformuleerde, fundamentele criteria schakelen de onderbuikgevoelens uit bij de selectie van beleggingen.

Voor particuliere beleggers is het minder eenvoudig dit soort screens samen te stellen, omdat het hen doorgaans aan voldoende data ontbreekt. VEB Stijlbeleggen moet die leemte helpen opvullen.

Voor de screens hebben we de 600 grootste beursgenoteerde ondernemingen in Europa (de Stoxx 600-index) beoordeeld op een groot aantal historische gegevens, zoals dividend, omzet, schulden, waardering en kasstroom.

Op basis van de prestaties van de aandelen van bedrijven in kwestie zijn deze te kwalificeren als  groei-, waarde-, kwaliteits- of dividendaandeel.

Behalve de vier genoemde beleggingsstijlen worden ook mandjes (screens) gemaakt van de combinatie van twee stijlen. Iedere screen bestaat uit de best presterende aandelen uit negentien sectoren op basis van de bijbehorende randvoorwaarden.

Daarnaast in Effect 12:
Analyses van de Amerikaanse huizenbouwer NVR, de Europese chipsector, een interview met Hein van Beuningen en Rombout Houben van vermogensbeheerder Teslin, een blik op de recente ontwikkelingen rond Altice en Unibail en de ijzersterke fundamenten voor goud en zilver.

Verder natuurlijk de vaste columns en rubrieken en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen.


Effect, het magazine van de VEB, staat bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word voor slechts 75 euro per jaar lid van de VEB, dan ontvangt u Effect iedere maand.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen