VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

In Effect 3, die deze week verschijnt, aandacht voor een van de opmerkelijkste ontwikkelingen op de beurs in het afgelopen jaar: de verschroeiende opmars van de aandelen in de technologiesector. Wat valt er te zeggen over de ongelijke waarderingen van deze bedrijven op de beurs en hoe herken je toekomstige winnaars?

Het is al vaak gezegd maar daarom niet minder waar: de vloedgolf aan geld die door ingrijpen van centrale banken over financiële markten stroomt, jaagt aandelenkoersen tot grote hoogtes. De koers-winstverhouding is daarvan een globale illustratie. Zo zijn beleggers bereid om gemiddeld 23 keer de verwachte winst te betalen voor aandelen uit de breed gespreide S&P 500 index.

Voor technologiebedrijven is dat nog meer. De aandelen in deze bedrijven zijn zo populair dat beleggers bereid zijn meer dan honderddertig keer de verwachte jaarwinst te betalen.

Dat is in ieder geval de gemiddelde koers-winstverhouding (k/w=131) van aandelen die zijn opgenomen in de WisdomTree Growth Leaders index. Het is daarbij goed te beseffen dat er in dit mandje van aandelen ook bedrijven zitten die nog geen winst maken.

Een gemene deler van de bedrijven in het krankzinnig hoog gewaardeerde WisdomTree-mandje is snel gevonden: het zijn allemaal platformbedrijven. Enorme digitale netwerkfabrieken, die transacties faciliteren tussen groepen consumenten en producenten door gebruik te maken van moderne technologie.

Het volledige onderzoek leest u in Effect 3, die deze week bij de leden van de VEB wordt bezorgd.

Daarnaast in deze Effect:
Een analyse van de farmaciesector, een fundamentele kijk op het aandeel Euronext én een interview met René van Vlerken van datzelfde Euronext, enkele interessante bedrijven die hun beursavontuur zijn begonnen via een ‘Special Purpose Acquisition Vehicle’ (SPAC) en het eerste deel van een diepgravende analyse van de bankensector.

Verder natuurlijk de vaste columns en rubrieken en de kerncijfers van de belangrijkste Nederlandse en Europese aandelen.

Effect, het magazine van de VEB, staat bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word voor slechts 75 euro per jaar lid van de VEB, dan ontvangt u Effect 11 keer per jaar.


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen