VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Investeringsmaatschappij Value8 maakte deze week wereldkundig dat het grootste deel van het belang in Neways Electronics is verkocht. Geen van beide aandelen reageerde heftig op dit nieuws.

Value8 kocht al in 2019 een kleine positie in Neways, die in januari 2020, vlak voor de uitbraak van Corona werd vergroot tot meer dan 5 procent, schrijft het bedrijf in een briefdirect naar de brief aan de aandeelhouder.

Het grootste aandelenpakket werd verworven tegen een koers van 8,35 euro per aandeel, de koers ligt nu bijna een euro hoger. Value8 boekt een winst van 750.000 euro op de belegging, een rendement van 12 procent.

Als belangrijkste reden voor de verkoop geeft Value8 dat er andere investeringen zijn die het bedrijf zou willen doen en waarop een aantrekkelijker rendement wordt verwacht.

Value8 geeft in de aandeelhoudersbrief aan dat het hoopte dat 2020 het jaar van herstel zou worden voor Neways, maar dat dit door Corona werd bemoeilijkt.

“Neways heeft een moeilijk 2020 achter de rug. Met name de omzet van de automotive activiteiten is sterk gedaald en bovendien is een forse reorganisatie doorgevoerd. De cijfers over 2020 zijn daardoor – verklaarbaar – matig, maar er is goed perspectief op verbetering in de komende jaren.”

Het bedrijf houdt vertrouwen in Neways:
“Het nieuwe management is hard bezig om scherper te acteren: meer als één bedrijf, en om meer toegevoegde waarde voor de klant te leveren. Dat biedt zicht op hogere marges. Over een jaar of twee zou Neways 600 miljoen omzet moeten kunnen realiseren en een marge richting 5 procent. Dan kan de winst per aandeel naar 1,25 tot 1,50 euro per aandeel en daar hoort een koersniveau bij van 15 euro of hoger.”

Daarbij roept het Neways wat meer op de trom te slaan: “Weinig mensen weten dat Neways een prachtig bedrijf is dat een zeer gewaardeerde partner is van vele topbedrijven als ASML en Philips.”

Als Neways de komende tijd inderdaad richting 15 euro koerst betekent dat een rendement van ruim 60 procent. Een mooie tip van de investeerder uit Bussum, die blijkbaar beleggingen op het oog heeft die (nog) beter kunnen renderen.

Ga naar de VEB Stockscreener van Neways en zie zelf wat de sterke en zwakke punten zijn van het aandeel en hoe het bedrijf zich verhoudt tot zijn sectorgenoten en de markt. De Stockscreener van Value8 vindt u hier

 
Gerelateerde artikelen