VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Alles lijkt om Tesla te draaien, als het over Amerikaanse autofabrikanten gaat. Maar General Motors en Ford verkopen veel meer auto’s. Qua waardering zijn de verschillen tussen Tesla enerzijds en Ford en General Motors anderzijds enorm. Wat kunnen beleggers hiermee?

De beurswaarde van Tesla ging deze week door de magische grens van 1000 miljard dollar. Daarmee schaarde het bedrijf van Elon Musk zich in het rijtje met Apple, Microsoft, Alphabet en Amazon.   

Aanleiding voor de doorbraak was een enorme order die de fabrikant van elektrische autos sloot met autoverhuurder Hertz, die maar liefst 100.000 Tesla Model 3s bestelde.   

In beurswaarde steekt het ooit zo machtige General Motors (GM) met net 80 miljard dollar maar schril af tegen Tesla. GM verkocht vorig jaar bijna 7 keer zoveel auto’s als Tesla, maar is op de beurs dus nog geen tiende waard van het succesverhaal van Musk. En dan kwam GM woensdag ook nog eens met een tegenvallend kwartaalbericht.   

General Motors heeft in het derde kwartaal minder omzet en minder winst geboekt dan een jaar eerder. Het concern uit Detroit heeft veel last van de tekorten aan halfgeleiders en andere onderdelen die de sector parten spelen. De nettowinst ging van 4,0 miljard naar 2,4 miljard dollar, per aandeel van 2,78 naar 1,62 dollar. Hoewel die winst eigenlijk nog meeviel, was met name de omzetontwikkeling minder dan verwacht waardoor het aandeel GM woensdag in New York duidelijk lager opende.  

General Motors wil Tesla achterna, het bedrijf zet nu sterk in op groei in elektrische autos. GM wil de jaaromzet in 2030 verdubbelen. Voor heel 2021 rekent GM nu op een winst per aandeel van 5,52 tot 6,52 dollar. Voor het ebit-resultaat gaat de verwachting omhoog naar 11,5 miljard tot 13,5 miljard dollar. Ruim een half jaar geleden rekende de autofabrikant nog op 10 tot 11 miljard dollar aan bedrijfsresultaat. 

Als de verwachting van GM uitkomt kost het aandeel minder dan 10 keer de winst. Tesla gaat voor meer dan 300 keer de winst over de toonbank. Het wordt steeds meer de vraag hoe lang het verschil in waardering nog zo groot kan blijven.  

Analisten zijn momenteel tamelijk terughoudend met hun adviezen voor Tesla, voor GM overheersen de koopadviezen. Maar Tesla wint woensdag gewoon weer 4 procent. Er zijn weinig sectoren op de beurs waar de analisten er al jaren zo ver naast zitten.  

In Effect 11, die begin november verschijnt, een uitgebreide analyse van de aandelen Ford, General Motors en Tesla.   

Effect, het magazine van de VEB, staat bol van beleggingsnieuws en analyses. Heeft u nog geen abonnement op Effect? Word voor slechts 75 euro per jaar lid van de VEB, dan ontvangt u Effect 11 keer per jaar. 

 


{{scope.count}} Reacties

{{comment.userName}}

{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy'}}

{{comment.body}}

Gerelateerde artikelen