VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

VEB Enquête over Unibail Rodamco Westfield

Geachte belegger,

Op 10 november vraagt Unibail-Rodamco-Westfield in een bijzondere vergadering aandeelhouders goedkeuring om aandelen uit te geven voor een bedrag van 3,5 miljard euro. Alleen als minimaal twee-derde van het aandelenkapitaal zijn fiat geeft mag het bestuur de uitgifte daadwerkelijk uitvoeren.

Twee prominente aandeelhouders, goed voor 4,1 procent van de stemmen,  hebben laten weten tegen de kapitaalsverhoging te stemmen. De hoop zal zijn dat andere beleggers zich bij hun initiatief aansluiten. In dit kader is interessant of de Nederlandse pensioenuitvoerder APG (4,1 procent), maar bijvoorbeeld ook het Noorse oliestaatfonds (4,4 procent) en ETF-aanbieders als State Street en Vanguard zich nog zullen roeren.

Tot op heden ziet de VEB onvoldoende overtuigende argumenten van Unibail om de kapitaalverhoging te kunnen steunen. De antwoorden van Unibail op een brief van de VEB over de noodzaak van de emissie waren ontwijkend. De VEB rekent op korte termijn op meer tekst en uitleg van het management.

Wat vindt u van de laatste gang van zaken omtrent Unibail, het emissievoorstel van het management en het alternatieve plan dat hier tegenover wordt gezet door de grootaandeelhouders? Geef uw mening in deze enquête.