VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Aandeelhouders vragen uitleg aan Boskalis en Smit

Met extreme stelligheid richtte Boskalis bestuursvoorzitter Peter Berdowki nauwelijks drie maanden geleden zijn vizier op maritiem dienstverlener Smit Internationale.

In rap tempo sloeg de Papendrechtse baggeraar aandelen Smit in tot de ruim twintig procent van vandaag. Deze week laat Boskalis geheel onverwacht weten dat zij niet meer geïnteresseerd is in de overname van Smit.

De VEB is van mening dat de aandeelhouders in beide bedrijven te weinig zijn geïnformeerd gedurende het overname proces. Om die reden heeft de VEB aan het bestuur van zowel Smit als van Boskalis een brief geschreven waarin opheldering wordt gevraagd omtrent de gang van zaken rond het intrekken van het bod van Boskalis op Smit.

In de brief aan Boskalis wijst de VEB het feit dat er mogelijk aandeelhouderswaarde verloren is gegaan bij Boskalis. Door intrekking van het bod is de waarde van het belang in Smit significant afgenomen, waardoor mogelijk een fors verlies geboekt moet worden.

 (pdf)

In de brief aan Smit wijst de VEB er op dat het openlijk verzet van de maritiem dienstverlener mogelijk aandeelhouderswaarde heeft vernietigd. De waarde van het aandeel Smit ten opzichte van het bod is bijna gehalveerd tot 32,55 euro. De VEB is van mening dat aandeelhouders van beide bedrijven zich over de gang van zaken dienen te kunnen uitspreken, bij voorkeur op en buitengewone vergadering van aandeelhouders.

(pdf)Wilt u reageren op bovenstaand artikel? Stuur dan een e-mail naar info@veb.net


Gerelateerde artikelen