VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Draka mogelijk in Italiaanse handen

Kabelbedrijf Draka voert gesprekken met de Italiaanse branchegenoot Prysmian over een fusie in de vorm van een aandelenruil. Het ziet er naar uit dat het om een overname door het Italiaanse bedrijf gaat.

Draka stelde maandag voorbeurs in een dat een combinatie van beide bedrijven 'naar alle waarschijnlijkheid grotendeels gebaseerd zal zijn op de 'marktkapitalisatie van elk van de ondernemingen.' De marktwaarde van Draka wordt op 365 miljoen euro geraamd, terwijl die van Prysmian 1,77 miljard euro bedraagt.

Pril
De gesprekken bevinden zich nog in een pril stadium, zo meldt Draka. Het bedrijf brengt de ontwikkelingen naar buiten omdat vertrouwelijkheid niet langer gewaarborgd is.

Met een fusie zal een marktleider in diverse segmenten van de kabelmarkt ontstaan. Dit zou grote schaalvoordelen kunnen opleveren. De bedrijven zijn samen goed voor een omzet van 7,9 miljard euro.

Draka waarschuwt in het persbericht dat er op dit moment geen enkele zekerheid is dat een transactie zal plaatsvinden.

Beurswaarde
werd het bericht van de voorgenomen fusie goed ontvangen. De kabelproducent schoot in de ochtend meer dan 20 procent in waarde omhoog.

In 2008 zagen aandeelhouders nog ruim 70 procent van de beurswaarde van Draka verdampen. Het afgelopen jaar werd de onderneming hard getroffen door de recessie. Met name leveringen aan de auto-industrie en de bouwsector zakten in. Ook in het eerste kwartaal van 2009 kon Draka de ‘moeilijke marktomstandigheden' niet het hoofd bieden. De ontwikkelingen in het tweede kwartaal duiden echter tot dusverre op stabilisatie, meldde het bedrijf in mei dit jaar in een .

Beloning
Ondanks de slechte resultaten van 2008, streek topman Sandy Lyons een zeer royale bonus op. Bovenop zijn basissalaris van 516.250 euro, ontving hij nog eens 423.343 euro. Goed voor een tiende plaats in de .Gerelateerde artikelen