VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Chronologisch overzicht van de claimemissie van Wavin

Wavin maakte 8 juni bekend dat het een claimemissie gaat uitvoeren. Het Zwolse bedrijf is de afgelopen maanden in de problemen gekomen door de combinatie van een hoge schuld en snel teruglopende verkopen. Wavin heeft veel last van de teruglopende vraag vanuit de Europese bouwsector en dreigde zijn bankconvenanten te schenden. Met de claimemissie wil Wavin 225 miljoen euro ophalen.

Een chronologisch overzicht van de claimemissie:

6 juli, nabeurs
De huidige aandeelhouders Wavin krijgen voor ieder aandeel één inschrijvingsrecht in hun effectenportefeuille bijgeschreven. Uiteindelijk kunnen er 4 nieuwe aandelen (à 0,70 euro per aandeel) per inschrijfrecht worden verkregen.

7 juli
Om 9.00 's ochtends begint de handel in de Wavin inschrijvingsrechten. Het huidige aandeel gaat ex claim, beleggers die na 9.00 een aandeel Wavin kopen krijgen geen inschrijvingsrecht. Ook de uitoefenperiode, de periode waarin eigenaren van inschrijvingsrechten aan kunnen geven van hun recht gebruik te willen maken, begint. Als een inschrijvingsrecht eenmaal is uitgeoefend kan dit niet worden teruggedraaid en is het recht niet meer te verhandelen.

16 juli
Officieel kan er tot 13:00 in inschrijvingsrechten worden gehandeld. Tot 15:00 kunnen de rechten worden uitgeoefend. Voor de meeste particuliere beleggers zijn deze deadlines echter niet van belang. Banken en brokers hanteren, voor een zo goed mogelijke afhandeling, eigen deadlines, die eerder liggen. Particuliere beleggers zullen dus na moeten gaan welke deadline voor hen van toepassing is.

17 juli
Vier banken ondersteunen Wavin bij de claimemissie: RBS, MeesPierson, ING en Rabo Securities. Zij proberen eventueel voor alle niet uitgeoefende rechten de aandelen alsnog te plaatsen via een rump plaatsing, voor tenminste de uitoefenprijs van 0,70 euro, vermeerderd met eventuele kosten. Als het niet lukt om deze aandelen bij andere partijen te plaatsen nemen de begeleidende banken de aandelen zelf af, tegen de uitoefenprijs.

22 juli
De betaling en levering van de nieuwe aandelen vindt plaats. Vanaf 9.00 kan er in de nieuwe aandelen Wavin worden gehandeld.
Gerelateerde artikelen