VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

06 juli 2009

Chronologisch overzicht van de claimemissie van Wavin

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Wavin maakte 8 juni bekend dat het een claimemissie gaat uitvoeren. Het Zwolse bedrijf is de afgelopen maanden in de problemen gekomen door de combinatie van een hoge schuld en snel teruglopende verkopen. Wavin heeft veel last van de teruglopende vraag vanuit de Europese bouwsector en dreigde zijn bankconvenanten te schenden. Met de claimemissie wil Wavin 225 miljoen euro ophalen.

Een chronologisch overzicht van de claimemissie:

6 juli, nabeurs
De huidige aandeelhouders Wavin krijgen voor ieder aandeel één inschrijvingsrecht in hun effectenportefeuille bijgeschreven. Uiteindelijk kunnen er 4 nieuwe aandelen (à 0,70 euro per aandeel) per inschrijfrecht worden verkregen.

7 juli
Om 9.00 's ochtends begint de handel in de Wavin inschrijvingsrechten. Het huidige aandeel gaat ex claim, beleggers die na 9.00 een aandeel Wavin kopen krijgen geen inschrijvingsrecht. Ook de uitoefenperiode, de periode waarin eigenaren van inschrijvingsrechten aan kunnen geven van hun recht gebruik te willen maken, begint. Als een inschrijvingsrecht eenmaal is uitgeoefend kan dit niet worden teruggedraaid en is het recht niet meer te verhandelen.

16 juli
Officieel kan er tot 13:00 in inschrijvingsrechten worden gehandeld. Tot 15:00 kunnen de rechten worden uitgeoefend. Voor de meeste particuliere beleggers zijn deze deadlines echter niet van belang. Banken en brokers hanteren, voor een zo goed mogelijke afhandeling, eigen deadlines, die eerder liggen. Particuliere beleggers zullen dus na moeten gaan welke deadline voor hen van toepassing is.

17 juli
Vier banken ondersteunen Wavin bij de claimemissie: RBS, MeesPierson, ING en Rabo Securities. Zij proberen eventueel voor alle niet uitgeoefende rechten de aandelen alsnog te plaatsen via een rump plaatsing, voor tenminste de uitoefenprijs van 0,70 euro, vermeerderd met eventuele kosten. Als het niet lukt om deze aandelen bij andere partijen te plaatsen nemen de begeleidende banken de aandelen zelf af, tegen de uitoefenprijs.

22 juli
De betaling en levering van de nieuwe aandelen vindt plaats. Vanaf 9.00 kan er in de nieuwe aandelen Wavin worden gehandeld.


Gerelateerde artikelen

Beleggersvereniging VEB schikt met Wavin
Beleggersvereniging VEB schikt met Wavin
02-06-2016

De VEB heeft met Wavin een minnelijke regeling getroffen tot compensatie va…

Lees verder

VEB wavin schikking
Wavin is een dure les voor beleggers gebleken
26-04-2012

Beleggers leggen zich neer bij de overname van Wavin door Mexichem. Met gem…

Lees verder

Wavin-beleggers van het eerste uur zijn tweederde inleg kwijt
08-02-2012

Buizenfabrikant Wavin gaat de beurs verlaten nu het wordt overgenomen door …

Lees verder

Aandeelhouders Wavin juichen nog niet na verhoogd bod uit Mexico
23-12-2011

Mexichem verhoogt het bod op de Nederlandse buizenmaker Wavin van 9 naar 10…

Lees verder

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}