VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Handel Van der Moolen stilgelegd

De Autoriteit Financiele Markten (AFM) heeft de handel in het aandeel Van der Moolen tot nader order stilgelegd, in afwachting van een persbericht. Dat maakte de toezichthouder donderdag bekend.

's Ochtends vroeg meldde Van der Moolen dat Hans Kroon, de voormalige topman en oprichter van het handelshuis, 'om persoonlijke redenen' afziet van zijn terugkeer in de Raad van Bestuur.

De benoeming van Kroon, die het handelhuis in de jaren tachtig en negentig leidde, werd op 7 mei door aandeelhouders goedgekeurd. De terugkeer van de topman, aanvankelijk als adviseur, werd destijds positief ontvangen. Met de komst van Kroon dachten beleggers dat de problemen bij Van der Moolen aangepakt zouden worden.

Zo ver komt het dus niet. Sterker nog, het terugtreden van Kroon belooft weinig goeds. Naar de reden blijft het gissen. Hoewel het bericht dat Kroon niet terugkeert bij Van der Moolen, volgens een woordvoerder van de AFM losstaat van de opschorting van de handel.


Zowel de AFM als de effectenhandelaar geven verder geen commentaar.

Recente problemen
Begin dit jaar raakte het geplaagde handelshuis in conflict met de belastingdiensten in een aantal Europese landen, waaronder Nederland. De fiscus wilde niet meewerken aan een handelsstrategie van Van der Moolen die bekend staat als dividendarbitrage. Daarbij wordt geprofiteerd van verschillen tussen belastingregimes.

Uit voorzorg nam Van der Moolen in maart bij de presentatie van de jaarcijfers vast een verlies van 43,2 miljoen euro.

Jaar vol decepties
2008 was voor Van der Moolen een jaar vol . Tegenvallers volgden elkaar in rap tempo op. Zo werd naast de fiscale strop, handelsplatform Online trader stopgezet en zag het bedrijf af van een eerder aangekondigde deelname in vermogensbeheerder GSFS. Gerelateerde artikelen