VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Topman Van der Moolen treedt af

Topman Richard den Drijver van Van der Moolen treedt af vanwege de teleurstellende resultaten bij het handelshuis. Dat maakte Van der Moolen in de nacht van donderdag op vrijdag in een persbericht bekend.

Het handelshuis verwacht in het tweede kwartaal een operationeel verlies van 7 tot 8 miljoen euro.

Den Drijver blijft wel betrokken bij het bedrijf als adviseur. De taken van de topman worden voor de nabije toekomst overgenomen door de raad van commissarissen. De raad zal zich op de korte termijn inspannen om financiering te krijgen voor het bedrijf. Daarnaast keert Van der Moolen terug naar zijn kerntaken en blijft het handelshuis kosten reduceren, zo meldde het bedrijf.

Handel hervat
De handel in het aandeel Van der Moolen is vrijdagochtend bij opening van de beurs weer hervat. Beurswaakhond AFM had de handel donderdag voorbeurs stilgelegd, in afwachting van het persbericht. 

Donderdag bedankte oud-directeur Hans Kroon om persoonlijke redenen voor een nieuwe functie binnen het bestuur. Hij was net een paar maanden geleden naar Van der Moolen gehaald om het bedrijf samen met Den Drijver weer vlot te trekken. De handel in het aandeel werd donderdag stilgelegd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in afwachting van een persbericht.

Den Drijver begon in 2006 bij Van der Moolen. Hij is de oprichter van de Londense derivatenhandelaar Curvalue, die in 2005 in handen viel van Van der Moolen. Den Drijver verving Fred Böttcher, die sinds 1997 in de raad van bestuur zat van Van der Moolen.

Van der Moolen heeft last van de slechte stemming op aandelenmarkten. Hierdoor zijn de handelsvolumes en prijsniveaus laag. In het eerste kwartaal leed het geplaagde handelshuis een verlies van 4,4 miljoen euro.Gerelateerde artikelen