VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

27 juli 2009

BinckBank overtreft verwachtingen opnieuw

  • Pagina printen
  • 0 Reageer op dit artikel
  • Stuur dit artikel door

    Vul hieronder het emailadres in van degene naar wie u dit artikel wilt doorsturen, en uw eigen emailadres in.

Internetbeleggingsbank BinckBank is het afgelopen kwartaal niet getroffen door de economische teruggang. Voor het tweede kwartaal op rij presenteerde BinckBank beter dan verwachte resultaten.

Dat blijkt uit de maandag gepubliceerde tweedekwartaalcijfers van de internetbank.

De nettowinst kwam in het tweede kwartaal uit op 9,2 miljoen euro. 'In het tweede kwartaal lijken particulieren het vertrouwen in de markten herwonnen te hebben en schijnt het dieptepunt volgens velen gepasseerd te zijn', aldus de nieuwe bestuursvoorzitter Koen Beentjes van BinckBank.

Beentjes volgde afgelopen april Thierry Schaap op. Mede-oprichter Schaap nam toen afscheid van het in 2000 opgerichte bedrijf.

Record
Evenals in het eerste kwartaal groeide het aantal klanten fors. De beleggingsbank voerde een recordaantal transacties van 2,5 miljoen uit voor de meer dan 350.000 klanten.

'Tot nu toe heeft BinckBank de crisis goed doorstaan en is volop bezig met voorbereidingen voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten', aldus Beentjes.

Europa
Behalve in Nederland groeide BinckBank ook in Frankrijk en België. De groei van het aantal klanten was gemiddeld 7 procent. In Nederland was de toename 6 procent, in België 14 procent en in Frankrijk, waar vorig jaar de deuren werden geopend, bedroeg de groei 44 procent. BinckBank heeft vooralsnog geen plannen om een nieuw land in Europa te veroveren.

Beentjes wees in zijn toelichting verder op de daling van de netto rentebaten. Door de ontwikkelingen op de geld- en kapitaalmarkten daalden de rentebaten met 12 procent naar 9 miljoen euro.

De kersverse topman wilde geen voorspellingen doen voor de rest van het jaar. Daarvoor zijn er volgens hem te veel onzekere factoren zoals de ontwikkelingen op de beurzen, de wereldwijde economische situatie en een toename van concurrentie.


Gerelateerde artikelen

Beleggers kritisch over nieuwe tarieven Binck
Binck: minder krimp, maar in de lage rente-omgeving is dat geen topprestatie
Binck: minder krimp, maar in de lage rente-omgeving is dat geen topprestatie
05-02-2018

Bij BinckBank was 2017 een jaar waarin het krimptempo sterk terugliep. Tege…

Lees verder

BinckBank DeGiro bankensector
Flow Traders en BinckBank: gedaald door onzeker dividend
Binck stapt in robo-advies

{{scope.count}}Reacties

Geef als eerste een reactie op dit artikel |
{{comment.userName}}
{{comment.createdOn | date:'dd-MM-yyyy HH:mm'}}

{{comment.body}}