VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Docdata profiteert van recessie

Internetdienstverlener Docdata heeft de winst in het eerste halfjaar flink zien toenemen en ligt op koers om de doelen voor 2010 te bereiken. Online bestedingen blijven mede dankzij de recessie de komende jaren groeien omdat meer mensen frequenter online bestellingen doen, maar het gemiddelde bedrag per bestelling zal dalen.

Dat meldt het bedrijf uit Waalwijk dinsdag.

Docdata heeft in het eerste halfjaar een nettowinst geboekt van 1,9 miljoen euro. Dat is 42 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Tegelijkertijd daalde de omzet met 0,8 miljoen euro naar 34,9 miljoen euro.

Oorzaak daarvan is de omzetdaling van 45% tot euro 8,6 mln van het onderdeel Docdata media. De activiteiten van dit bedrijfsonderdeel worden afgebouwd.

Op koers
Bestuursvoorzitter Michiel Alting von Geusau verwacht dat het bedrijf de positieve omzettrend van de overige onderdelen in het tweede halfjaar van 2009 kan voortzetten. Ook stelt hij op koers te liggen voor de 2010-doelen, waarbij de onderneming mikt op een sterke groei van de omzet en winst.

Klanten zijn volgens Docdata voorzichtiger geworden door de economische crisis, waardoor aankooptrajecten meer tijd in beslag nemen. Daarnaast nemen sommige klanten bepaalde diensten bij externe leveranciers af in plaats van bij Docdata.

Docdata verwerkt maandelijks ruim anderhalf miljoen transacties voor zijn klanten, zoals Bol.com en V&D. Transacties bestaan uit het realiseren van orders, verwerking van betalingen, verzending van orders en afhandeling van retourzendingen.

Het bedrijf is met zijn internetserviceactiviteiten actief in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De internetdienstverlener wil de komende jaren een top 5 speler worden in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

IAI
Voor het dochterbedrijf IAI ligt de focus voor de komende tijd op het aanboren van nieuwe marktgebieden. IAI maakt systemen voor het personaliseren van paspoorten en andere identificatiekaarten. Eind juni kreeg het technologiebedrijf een opdracht hiervoor van de Bulgaarse overheid. Ook zijn de systemen inmiddels verkocht aan Zuid-Afrika en India.

Volgens Alting von Geusau kan het bedrijf de concurrentie met de grote spelers in de markt goed aan. 'Ondanks de kredietcrisis verwachten wij dat overheden zullen blijven investeren in veiligheid van documenten'.Gerelateerde artikelen