VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

HES optimistisch over tweede helft 2009

Het Rotterdamse op- en overslagbedrijf HES Beheer heeft de economische malaise grotendeels weten op te vangen dankzij een sterke vraag naar opslag en forse kostenreducties.

Dat heeft het bedrijf woensdag nabeurs gezegd bij de presentatie van de definitieve halfjaarcijfers.

De Nederlandse zeehavens zijn belangrijke draaipunten voor de doorvoer van grondstoffen. De aanvoer van droge bulkgoederen via deze havens werd aanzienlijk geraakt door de economische crisis. Desondanks bleef de genormaliseerde nettowinst van HES slechts licht onder het niveau van vorig jaar. Dit kwam door een sterke vraag naar opslag, forse kostenreducties en efficiënter werk.

De genormaliseerde nettowinst, waarbij bijzondere posten weggelaten worden, bedroeg 6 miljoen euro tegen 6,3 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar. De omzet daalde met 14 procent tot 31,7 miljoen euro. Daar staat tegenover dat de kosten 17 procent lager uitvielen.

Optimisme
De directie van het op- en overslagbedrijf blijft optimistisch voor de middellange en lange termijn en verwacht dat de aanvoer in het vierde kwartaal enigszins zal aantrekken, vanwege afnemende voorraden bij de verbruikers.

Daarnaast wordt verwacht dat de opbrengsten uit opslag ook in het tweede halfjaar op een hoog niveau zullen blijven, mede vanwege de levendige vraag naar langdurige opslag.

HES verwacht dit jaar af te sluiten met een winst van minimaal 12 miljoen euro. In 2008 haalde het bedrijf een genormaliseerde nettowinst van 13,5 miljoen euro.

De logistiek dienstverlener keert een interimdividend uit van euro 0,35 per aandeel, gelijk aan een jaar eerder.Gerelateerde artikelen