VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Laatste mogelijkheid voor handel in aandeel Eriks op 25 september

Beleggers kunnen tot en met 25 september aanstaande handelen in het aandeel Eriks. De beursnotering van de technische handelsonderneming wordt op 28 september beëindigd.

Dat hebben Eriks en SHV Alkmaar maandag bekendgemaakt.

Eriks beëindigt de beursnotering als gevolg van de overname door investeerder SHV. Op 24 juni van dit jaar kondigden de twee aan dat SHV een openbaar bod had uitgebracht op alle aandelen Eriks van 48 euro per aandeel. Ofwel een bod van ruim 500 miljoen euro.

In augustus is dit bod gestand gedaan. SHV had op dat moment 97,38 procent van de aandelen in bezit. Inmiddels beschikt SHV over 99,18 procent van de aandelen.

Mes op keel
Tijdens de overnameprocedure werden de belangen van aandeelhouders in ernstige mate geschonden. De afspraken die beide partijen maakten, voelden als een 'mes op de keel' voor beleggers. Tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering die Eriks vanwege de overname hield, schoffeerde president-commissaris Andre Olijslager bovendien zijn bezoekers.

Snel rond
De overname is snel gerealiseerd. Begin mei dit jaar kondigde Eriks aan dat het een ‘expression of interest' van SHV had gekregen. De investeerder sprak de intentie uit 42 euro per aandeel te bieden. Dat bedrag werd als ontvangen. Eriks het bod toe te lichten. 

Op 20 mei werd duidelijk dat de Alkmaarders bij een bod van 48 euro hadden van het bestuur van de technische handelsonderneming. Het biedingsbericht volgde eind juni.Gerelateerde artikelen