VEB.net maakt gebruik van cookies om het gebruiksgemak van de website te verbeteren. 

Effectenhuis Van der Moolen laat complete afdeling vertrekken

Een afdeling van veertien medewerkers van effectenhuis Van der Moolen stapt uit het moederbedrijf en gaat op eigen kracht verder.

De afdeling Financial Services - bemiddellaar in de derivaten- en effectenhandel voor institutionele partijen- raakt via een buy-out los van Van der Moolen.

Volgens het summiere dat Van der Moolen heeft uitgebracht is de buy-out ‘tegen intrinsieke waarde' uitgevoerd. Verdere financiële bijzonderheden ontbreken vooralsnog.

Ingewijden laten weten dat er meerdere initiatieven binnen Van der Moolen zijn die zich los willen maken van het beursfonds. Hierover is tot dusver geen officiële bevestiging.

Uit Curvalue-stal
Van der Moolen Financial Services (vroeger bekend als Aespen Futures BV) is in 2006 onderdeel van Van der Moolen geworden toen Van der Moolen derivatenhuis Curvalue overnam. Met die overname maakte ook Richard den Drijver zijn entree bij Van der Moolen, de inmiddels weggestuurde bestuursvoorzitter.

Tot Financial Services hoorde ook Online Trader, het elektronische handelsplatform dat Van der Moolen ook wilde uitrollen op de particuliere markt. Maar van een groeibriljant werd Online Trader plots afgeserveerd door voormalig bestuursvoorzitter Den Drijver.

Moeilijk jaar
Van der Moolen Financial Services heeft een zeer moeilijk 2008 achter de rug zo blijkt uit het jaarverslag. Het resultaat daalde met 95 procent als gevolg van ingezakt provisies.

Het bedrijfsonderdeel opende in 2008 twee onderdelen in Italië maar heeft die inmiddels weer (deels) opgedoekt.

Onderzoek doorstart
Van der Moolen vroeg vorige maand surseance van betaling aan vanwege haar zeer zwakke liquiditeitspositie. Onderzoek naar mogelijkheden voor een doorstart is sindsdien in volle gang. De eerste stap voor ontmanteling lijkt nu gezet.

Dossier:

 7 mei 2009

 16 juli 2009

 17 juli 2009

 10 augustus 2009

 10 augustus 2009

 11 augustus 2009

 3 september 2009Gerelateerde artikelen